Κοινωνία

30/05/2024 - 12:48

Επανασύνδεση ρεύματος μετά από 3 μήνες για το ηλικιωμένο ζευγάρι στο Λισβόρι - Παρέμβαση από το Εργατικό Κέντρο

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 29/5, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων μελών του στα γραφεία της ΔΕΗ, απαιτώντας την  επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε ηλικιωμένο ζευγάρι που κατοικεί στο Λισβόρι και προσπαθεί να ζήσει με ένα επίδομα 313 ευρώ το μήνα που λαμβάνει η γυναίκα λόγω αναπηρίας. Η διακοπή ρεύματος είχε γίνει εδώ και τρεις μήνες για ανεξόφλητους λογαριασμούς!!!

  Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου συνάδελφος Ζαφειρίου Γιάννης αφού εξέθεσε την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ζευγάρι ηλικιωμένων στη Διευθύντρια της ΔΕΗ, ζήτησε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος  και ξεκαθάρισε ότι το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία θα βρίσκονται μπροστά στον αγώνα για να μην κόβεται το ρεύμα σε εργατικές-λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα σε ανθρώπους ανέργους, άτομα με προβλήματα υγείας, να μην πλειστηριάζονται τα σπίτια, γιατί αυτή είναι η προτεραιότητα των κυβερνώντων και όχι η προστασία του λαού και της ζωής του.

  Καταγγέλθηκε τόσο η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν κάνει τη στοιχειώδη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών είδος πολυτέλειας, όσο και των εταιρειών ενέργειας που έχουν δει τα κέρδη τους να εκτοξεύονται , ενώ ταυτόχρονα έχουν μπουχτίσει επιδοτήσεις.

  Η παρέμβαση έφερε αποτέλεσμα, αφού δόθηκε εντολή για επανασύνδεση του ρεύματος.

   Με την παρέμβαση στη ΔΕΗ στάλθηκε ένα μήνυμα: «Έχουμε τη δύναμη και με την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την οργάνωσή μας, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του. Κανείς χωρίς ρεύμα, νερό, τρόφιμα, σπίτι. Όπου αυτές οι βασικές ανάγκες αμφισβητούνται, θα είμαστε εκεί για να τις απαιτήσουμε ακόμα πιο μαχητικά».                                                                                   

Μοιράσου το άρθρο!