Κοινωνία

30/07/2024 - 19:16

«Ένας κόσμος… μία μπάλα!» στη Μυτιλήνη

Την αγάπη τους για το μπάσκετ έδειξαν περισσότερα από 200 παιδιά και νέοι 7 έως 21 ετών από τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων της Λέσβου μαζί με τους συνομηλίκους τους από την τοπική κοινότητα που συμμετείχαν στη διοργάνωση «Ένας κόσμος... μία μπάλα!».

Η ΜΕΤΑδραση και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του προγράμματος “Together in Sport – Phase II”, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λέσβου, διοργάνωσαν το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου αθλητική δράση με επίκεντρο το δημοφιλές αυτό άθλημα, στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης. 

Η δράση είχε μεγάλη επιτυχία και έφερε τα παιδιά ακόμα πιο κοντά μεταξύ τους, αλλά και στο άθλημα που βάζει... τρίποντα στις καρδιές τους!

Στο τέλος της δράσης, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν δώρα-έκπληξη, μαζί με το μετάλλιο του “Together in Sport – Phase II”.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Επιτροπή Ε.Ο.Κ. Λέσβου με τους  άριστα καταρτισμένους προπονητές της, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λέσβου, καθώς και τους Διευθυντές του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης για την παραχώρηση των γηπέδων. Τέλος, ευχαριστούμε για την παρουσία τους τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα, Νίκο Χατζηβρέττα και τον επαγγελματία προπονητή στην ομάδα Χαποέλ Τελ Αβίβ, Στέφανο Δέδα.

---

Το «Together in Sport-Phase II» υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB), με τη συγχρηματοδότηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ – AMIF) και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μοιράσου το άρθρο!