Κοινωνία

17/06/2023 - 07:04

Έλεγχος ηχορύπανσης στην Κομνηνάκη με… αλεξίσφαιρα γιλέκα!

Στη γειτονιά του Οδυσσέα Ελύτη θα μεταφερθούμε, όπως μας γράφει ο Μπάμπης Στυλιανίδης, που μας έστειλε και την σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα για την Κομνηνάκη, αν και ο ίδιος δεν θα γνωρίζει κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες θα γράψουμε σήμερα.

Η οδός Κομνηνάκη

  Η οδός Κομνηνάκη από τότε που πεζοδρομήθηκε καταγράφει ραγδαία ανάπτυξη με τη λειτουργία επιχειρήσεων για όλες τις ηλικίες και τις απαιτήσεις. Αναγνώστες μας,  λένε ότι περπατώντας στην οδό Κομνηνάκη αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα τουριστικό νησί τα βράδια, όπου υπάρχει κίνηση και είναι ένας δρόμος «ζωντανός».

Είναι γεγονός ότι αλλάζουν οι συνθήκες διασκέδασης και ψυχαγωγίας στη Μυτιλήνη, καθώς νέες επιχειρήσεις ανοίγουν μέσα στα Λαδάδικα και στην Κομνηνάκη σε αντίθεση με το παρελθόν, που πρώτη επιλογή ήταν η προκυμαία και τώρα πια δεν είναι.

 Η επέμβαση της αστυνομίας

 Τις προηγούμενες ημέρες στις 12:30 τα μεσάνυχτα κάποιος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της οδού Κομνηνάκη ενημέρωσε την αστυνομία ότι η μουσική στα μαγαζιά έπαιζε δυνατά. Ο πολίτης είχε κάθε δικαίωμα να κάνει αυτή την καταγγελία αφού ήταν περασμένα μεσάνυχτα. Ωστόσο οι θαμώνες των καταστημάτων έζησαν μία κατάσταση περίεργη, καθώς στην περιοχή μετέβη περιπολικό της αστυνομίας και μοτοσικλετιστές με στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα, μία ομάδα περίπου 5-6 αστυνομικών ή και περισσότερων, που και μόνο βλέποντάς τους ανησύχησαν οι πολίτες που έπιναν το ποτό τους ή διασκέδαζαν.

Κάποιοι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν στα Νέα της Λέσβου σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν έρθει δύο αστυνομικοί χωρίς πολλές φανφάρες και στολές και αλεξίσφαιρα γιλέκα και με ήρεμο τρόπο να ζητούσαν από τους καταστηματάρχες να χαμηλώσουν τη μουσική ή να βεβαιώσουν παράβαση αν επρόκειτο για τέτοιο θέμα. «Το να βλέπει κανείς να επεμβαίνουν διπλά κλιμάκια της αστυνομίας για μία παράβαση που έχει να κάνει με την ένταση της μουσικής όταν τόσοι αστυνομικοί δεν έρχονται ακόμα και για κλοπές, θεωρούμε ότι είναι υπερβολή και μία εικόνα που δεν ταιριάζει, καθώς ο κόσμος τρόμαξε βλέποντας τόση αστυνομία», είπαν οι πολίτες που επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας εξιστορώντας τα παραπάνω. Οι ίδιοι φυσικά έθεσαν και το ερώτημα πώς θέλουμε τη Μυτιλήνη. Αν, δηλαδή, θέλουμε μία ζωντανή πόλη ή αν και το καλοκαίρι τα πάντα πρέπει να νεκρώνουν στις 9:00 το βράδυ, όπως συμβαίνει και το χειμώνα.

Κατά την άποψή μας για μία παράβαση για ήχο δεν χρειάζονται τόσοι αστυνομικοί, είναι υπερβολή και δεν ταιριάζουν και τέτοιες καταστάσεις σε μία περιοχή, όπως η Μυτιλήνη, που ακόμα αγωνίζεται να βρει το δρόμο της. Αυτό που έγινε με τους 5-6 αστυνομικούς θα μπορούσε, όπως σωστά επισημαίνουν, να γίνει και με δύο στελέχη της αστυνομίας αθόρυβα, να έκαναν τη δουλειά τους και να έφευγαν.

Και επιτέλους οφείλει και η αστυνομία να ελέγχει και ποιοι είναι οι καταγγέλλοντες, αν δηλαδή  είναι,  δύο, τρία, τέσσερα άτομα ή αν ενδεχομένως υπάρχει κάποιος εμμονικός που για δικούς του λόγους έχει μάθει να κάνει το βίο αβίωτο στους επιχειρηματίες ή έχει άλλες επιδιώξεις.

 

 Στρατής Σαμιώτης / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!