Κοινωνία

17/07/2013 - 18:31

Εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης

style="text-align: justify;">Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013, στον περί την πισίνα καταλλήλως διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» ανοιχτή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης με ένα πολυσχιδές πρόγραμμα.
 
Μετά τις τυπικές διαδικασίες ροταριανού περιεχομένου (προσευχή, καλωσορίσματα, ανακοινώσεις),ο Πρόεδρος του Ομίλου, Ηλίας Παπαγεωργίου, σε μια σύντομη εισαγωγή για τους τομείς δράσης του Ρόταρυ (εσωτερική, κοινοτική, επαγγελματική, διεθνής, νεότητας) περιορίστηκε στην επαγγελματική δράση, σκοπός της οποίας είναι να συμβάλει στη διαμόρφωση δίκαιου, τίμιου, ανεκτικού και φιλάνθρωπου χαρακτήρα κάθε επαγγελματία και να βραβεύει επαγγελματίας που κατά τη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματός τους επιδεικνύουν τις ανωτέρω αρχές προς τους συνεργάτες τους, τους πελάτες, τους ανταγωνιστές.
 
Με βάση αυτές τις αρχές, ο Όμιλος της Μυτιλήνης βράβευσε τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ», κ. Δημήτρη Κίνδερλη. Στην αντιφώνησή του ο βραβευθείς υπογράμμισε το ρόλο του Ρόταρυ και θεώρησε ότι βραβείο αξίζουν πολλοί άλλοι και στο Ρόταρυ και στην κοινωνία. 
 
Το επόμενο σκέλος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Μυτιλήνης από τους ροταριανούς Ομίλους Θεσσαλονίκης, έπειτα από εισήγηση του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης. Τέτοιες βραβεύσεις     γίνονται κάθε χρόνο σε άτομα ή Συλλόγους που διακρίνονται για έργα ευποιίας. Στην εισαγωγή του ο προδιοικητής της Περιφέρειας, Νίκος Κουζινόγλου, τόνισε το εξαιρετικά σπουδαίο και επίπονο έργο της Λέσχης και παρέδωσε το βραβείο στον Πρόεδρο της Λέσχης, κ. Σταύρο Μυρογιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε το Ρόταρυ και τόνισε την εθελοντική διάθεση των 127 μελών της Λέσχης να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειαστεί.  
 
Ακολούθησε μια καθαρά ροταριανή εκδήλωση με την εισαγωγή στον Όμιλο ενός νέου ροταριανού, γνωστού και επίλεκτου μέλους της μυτιληναϊκής κοινωνίας, του ακτινολόγου γιατρού, κ. Πολύδωρου Αμπατζή. Για την προσωπικότητα του κ. Αμπατζή μίλησε ο προπρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Καμάτσος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά των μελών του Ομίλου από την εισδοχή ενός τέτοιου μέλους, γιατί το Ρόταρυ δεν επιδιώκει απλώς την αύξηση των μελών του, αλλά κυρίως ενδιαφέρεται για το ποιόν αυτών. Και ο κ. Αμπατζή Πολύδωρος διαθέτει αυτό το ποιόν. Μετά το δείπνο, ο προπρόεδρος, Σπύρος Κρδακάρης, εισήγαγε την ομιλήτρια της βραδιάς, τη νεαρή επιστήμονα Γεωπονίας, κ. Γεωργία Ιντζιρτζή. Η κ. Ιντζιρζή με σύντομο και περιεκτικό λόγο παρουσίασε στο πυκνό και υψηλής ποιότητας ακροατήριο θέματα σχετικά με το Δίκαιο του Περιβάλλοντος. Οι τεκμηριωμένες πληροφορίες εντυπωσίασαν και ενθουσίασαν το κοινό.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί φίλοι του Ομίλου, αλλά και εκπρόσωποι άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων, όπως ο Πρόεδρος της Λέσχης «ΛΑΙΟΝΣ», κ. Εμμ. Χατζηχαλκιάς, και μέλη της Λέσχης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων, κ. Σ. Μυρογιάννης και μέλη της Λέσχης, ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Νιάνιας.
 
Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Μυτιλήνης επαίνεσε τα βραβευθέντα άτομα και ομάδες, συγχάρηκε τη νεαρή ομιλήτρια για την εξαιρετική της παρουσίαση, ευχαρίστησε τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την άψογη εξυπηρέτηση και συγχάρηκε τους συνδαιτυμόνες για την συμπαράστασή τους προς το Ρόταρυ και το έργο του.
Στις 28 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική συνεστίαση προς τιμήν του διοικητή της Περιφέρειας, ρ. Βασίλη Μακρή. Η εκδήλωση θα έχει επίσης πλούσιο περιεχόμενο και εντυπωσιακές εκπλήξεις. Οι εκδηλώσεις του Ρόταρυ είναι ανοιχτές σε όλους.
 
Για το Ρ.Ο.Μυτιλήνης
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Παπαγεωργίου
 

Μοιράσου το άρθρο!