Κοινωνία

22/08/2023 - 08:50

'Έφυγε από τη ζωή ο Μισέλ Ροσιέ, ο αρχιτέκτονας του Μεσοτόπου

Τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Συλλόγων Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» και «Μαλλιόντα» Μεσοτόπου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του αρχιτέκτονα Μισέλ Ροσιέ.

Ο Μισέλ, άνθρωπος ευγενής, με όραμα, ενθουσιασμό, βαθιά γνώση, εφηβική δημιουργική ορμή, στάθηκε δίπλα στις συλλογικές προσπάθειες για την αναπαλαίωση του υδρόμυλου στη Μαλλιόντα, η οποία ολοκληρώνεται.

Ήταν η ψυχή της μελετητικής ομάδας που από το 2005 συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» για την εκπόνηση πλήρους μελέτης αναπαλαίωσης του μύλου και χαρτογράφησης της ευρύτερης περιοχής της κοιλάδας. Με τη συνέπεια και την υπομονή του συνέβαλε στο ξεπέρασμα ποικίλων δυσκολιών ώστε η πρόταση με την ωριμότητα και την πληρότητά της να ενταχθεί προς υλοποίηση στο πρόγραμμα Leader το 2019.

Στάθηκε δίπλα μας σε κάθε βήμα της προσπάθειας με την καλλιτεχνική του ευαισθησία και την επαγγελματική του γνώση. Όλοι εμείς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε μαζί του, θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση πότε να εξηγεί στην αίθουσα του Συλλόγου και στο Στέκι Νεολαίας στο χωριό και να εμπνέει τον κόσμο, πότε να ανεβαίνει στη μισογκρεμισμένη κολέθρα αγναντεύοντας την κοιλάδα και χαράσσοντας δρόμους δημιουργίας.

Θα τον θυμόμαστε για το φωτεινό του χαμόγελο που διέλυε αμφιβολίες και ενέπνεε σιγουριά. Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Μοιράσου το άρθρο!