Κοινωνία

21/09/2024 - 12:08

Δρομολογείται λύση για τον Κώστα στην Αγιάσο

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του Lesvosnews.net  αυξάνονται οι ελπίδες να βρεθεί άμεση λύση για τον άστεγο της Αγιάσου με κινητικά προβλήματα.

Η κ. Τσομπανέλλη Αφροδίτη -  Κοινωνιολόγος υπεύθυνη της δομής Βοήθεια στο Σπίτι της Δ.Ε Αγιάσου - μας ενημέρωσε για τα ακόλουθα:

Ασχολούμαστε με την υπόθεση του κ. Κώστα Μ. εδώ και αρκετούς μήνες σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό Σαγνού Θεοφίλη, υπεύθυνη σε αντίστοιχη δομή της Δ.Ε Ευεργέτουλα.

Κάναμε όλες τις διαδικασίες και έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για την εισαγωγή του στο Κέντρο Κοινωνικής πρόνοιας Βορείου Αιγαίου (Θεομήτωρ) μιας και ο Κώστας δεν ήθελε να μεταφερθεί σε Δομή Αστέγων στην Αθήνα.

 Είναι πλέον διαδικαστικό το θέμα για να γίνει η εισαγωγή του. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου πολλές φορές πρίν ακόμα φωνάξει εκείνος που έχει την ανάγκη τους και πολλές φορές με ιδιωτική , ανθρώπινη πρωτοβουλία!

Η κ. Τσομπανέλλη μιλώντας στο Lesvosnews.net μας ενημέρωσε ότι  αρκετοί κάτοικοι της Αγιάσου έχουν βοηθήσει τον κ. Κώστα και αυτό που πλέον επείγει είναι να βρεθεί μόνιμη λύση. Μας τόνισε ότι ο κ. Κώστας αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας - λαμβάνει φαρμακευτική  αγωγή - και υπάρχει ένας ακόμη λόγος το "Θεομήτωρ" να δώσει άμεση λύση.

Τέλος διέψευσε τις φήμες ότι το "Θεομήτωρ" απέρριψε την αίτηση εισαγωγής του καθώς ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή. 

 

Μοιράσου το άρθρο!