Κοινωνία

17/06/2023 - 06:42

"Δώστε τέλος στους αγώνες στη Λέσβο που γίνονται χωρίς κανόνες και ηθική"

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

Για άλλη μια φορά - με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων - καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όρια του νησιού μας και να πρωταγωνιστούμε με αρνητικό πρόσημο! Είναι άραγε αυτός ο Πολιτισμός μας;  Αν αναλάβουν πλέον τις ευθύνες του οι υπεύθυνοι.... ήδη έχει αναλάβει η δικαιοσύνη!

 

 

Επιστολή Διαμαρτυρίας έστειλε η ΠΦΠΟ & ο ΕΣΠΙ στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, προκειμένου να πάρει θέση στο έκνομο, παράλογο & επικίνδυνο θέμα που έχει προκύψει στη Λέσβο  μακριά από κανονες και κάθε Ηθική !

Προς

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

Επιστολή Διαμαρτυρίας για ‘’αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας’’ στη Λέσβο

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Ιππική Δεξιοτεχνία», από μέλος του Σωματείου Αδελφότης Αγίας Τριάδας Καλλονής προκειμένου να αιτηθεί από το δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, στις 24-05-2023 (ΑΠΟΦΑΣΗ 163/2023), την παραχώρηση χώρου Σίγρα – Νουτζάρι, ενώ στην πραγματικότητα και όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα (επισυναπτόμενα 4) το Σωματείο επιμελήθηκε την διενέργεια ιπποδρομιών, όπως κάνει εδώ και χρόνια 

Παράλληλα σας κάνουμε γνωστό ότι πέρυσι στην διάρκεια ίδιας διοργάνωσης άλογο διοργανωτή έσπασε το πόδι του και θανατώθηκε, ενώ όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ)τέτοιου είδους περι-στατικά έχουν επαναληφθεί στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.

Στην απόφαση 163/2023 της 20ης (24-05-2023) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σημειώνεται ο όρος ιππική δεξιοτεχνία. Ο ίδιος όρος σημειώνεται και στην αφίσα των εκδηλώσεων. Στα δημοσιεύματα προκύπτει ότι στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκαν ιπποδρομίες που ουδεμίαν σχέση με την αθλητική ιππασία έχουν.

Δεδομένων τούτων παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ,διότι πραγματικά εκτίθεται το άθλημα και η δράση των συλλόγων που ασχολούνται με την πραγματική Ιππική δεξιοτεχνία .

 

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

& ΕΣΠΙ Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Μοιράσου το άρθρο!