Κοινωνία

22/04/2023 - 08:26

Βίντεο: Λιτανεία και κάψιμο του Ιούδα στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Με το κάψιμο του Ιούδα και την παρουσία πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο διήμερος εορτασμός του ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στην Λαγκάδα Μυτιλήνης.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Αγιασμός, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε λιτανεία της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου η πομπή από την ομώνυμη οδό, Ζωοδόχο Πηγή και δια μέσου της Αεροπόρου Γιανναρέλλη , έφτασε στην πλατεία Αλυσίδας με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, εκπρόσωπων θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Η εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στον ναό από το 1909 και ήταν δωρεά του σωματείου λιμενεργατών Μυτιλήνης. Η λιτανεία καθιερώθηκε το 1970.

Το χριστιανικό κέντρο νεότητας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς μπροστά από την εκκλησία , όπου κλείνει και η κεντρική οδός εξόδου από την πόλη της Μυτιλήνης έως ότου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του Ιούδα (Οβριγιού) και μαζί με τα πυροτεχνήματα , πρόσφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό της Μυτιλήνης.

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Δείτε βίντεο από την ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο!