Κοινωνία

16/05/2024 - 10:00

Βανδαλισμοί και ... γραφειοκρατία παραμένουν στην Παγανή Μυτιλήνης!

Η Μυτιλήνη είναι από τα μέρη που θα λειτουργήσει από φέτος η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, δασοκομάντος.

Δυστυχώς λόγω γραφειοκρατίας ο χώρος που είχε κριθεί κατάλληλος για την στέγασή τους – όπως όλα δείχνουν – ναυαγεί. Αναφερόμαστε στο κτήριο που στέγαζε την Δ/νση Κτηνιατρικής στην Παγανή Μυτιλήνης. Αν και ο χώρος είχε κριθεί κατάλληλος από τα στελέχη της Πυροσβεστικής εντούτοις λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον για φέτος οδηγούμαστε σε ναυάγιο.

Το Σεπτέμβριο του 2022 η Δ/νση Κτηνιατρικής μετακόμισε στο νέο μισθωμένο κτήριο (πίσω από το γήπεδο Μυτιλήνης). Σε δηλώσεις του τότε ο Περιφερειάρχης είχε αναφέρει: « Όταν αναλάβαμε την Περιφέρεια, επισκέφτηκα με τους συνεργάτες μου την Υπηρεσία και την είδα να είναι σε μια κατάσταση πολιορκίας πάνω στην Παγανή. Το θεωρήσαμε ντροπή για τους συναλλασσόμενους αλλά και για τους υπαλλήλους και αμέσως έδωσα εντολή να προχωρήσουμε στην εξεύρεση κτιρίου και νέας διεύθυνσης για να στεγαστεί η Υπηρεσία. Μας πήρε αρκετό καιρό γιατί γνωρίζεται ότι οι διαδικασίες στο δημόσιο είναι χρονοβόρες. Ωστόσο είμαστε χαρούμενοι που η Κτηνιατρική μεταφέρθηκε σε ένα περικαλλές κτίριο».

Το κτήριο που στέγαζε τη Δ/νση Κτηνιατρικής είχε παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.  Αυτό το κτήριο λοιπόν έπρεπε να παραδοθεί πίσω στο Υπουργείο και να γίνει άρση της παραχώρησης.  Για να παραδοθεί έπρεπε να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές από τους βανδαλισμούς …. Μια διαδικασία όμως που καθυστέρησε υπερβολικά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. 18 μήνες μετά βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής του αναδόχου που θα αναλάβει τις επισκευές.  Μετά το τέλος των επισκευών το κτήριο θα επιστραφεί στο Υπουργείο ώστε με την σειρά του να το παραχωρήσει στην Ειδική Υπηρεσία δασοκομάντος εφόσον υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον και δεν έχουν βρει άλλη στέγη…

Αξίζει να τονιστεί ότι στον επάνω όροφο του κτηρίου στεγάζεται μια άλλη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Ν. Λέσβου) που έχει υποφέρει τα μέγιστα από την απουσία φύλαξης του κτηρίου και τους βανδαλισμούς που τόσο συχνά συμβαίνουν στην περιοχή. Για τους εργαζόμενους - όπως μας αναφέρει η Προϊσταμένη της  υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Παπάζογλου - η στέγαση των δασοκομάντος θα ήταν η ιδανική λύση καθώς θα υπήρχε 24ωρη λειτουργία και φύλαξη του κτηρίου. 

Όλα δείχνουν – όπως αναφέραμε – να έχει χαθεί αυτή η ευκαιρία και είναι τελικά άγνωστο αν θα αξιοποιηθεί το ισόγειο του κτηρίου. Μέχρι τότε σίγουρα  το ευρύτερο δημόσιο θα επιβαρύνεται πληρώνοντας ενοίκιο και για τη Δ/νση Κτηνιατρικής και τη στέγαση της υπηρεσίας δασοκομάντος ενώ οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας του Υπουργείου θα ζουν με την αγωνία νέων βανδαλισμών! 

δδ
φωτο απο Τα ΝΕΑ της Λέσβου με τους βανδαλισμους του κτηρίου / Το κτίριο όπου στεγαζόταν η Κτηνιατρική υπηρεσία είχε δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα. 

 

Μοιράσου το άρθρο!