Κοινωνία

06/05/2014 - 23:01

Αθώος ο άντρας της Παστού!

yle="text-align: justify;">του Ηλία Μαραβά / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Απερίγραπτες στιγμές ευτυχίας σήμερα στο κτήριο των Δικαστηρίων Μυτιλήνης, μετά την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων βάσει της οποίας κρίθηκε αθώος ο Αλμάλ Ζακέλ από το Αφγανιστάν, που αντιμετώπιζε τις κατηγορίες παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών από τρίτες χώρες στην Ελλάδα με σκοπό το κέρδος και την παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ο Αλμάλ, που μέχρι τώρα βρισκόταν φυλακισμένος στη Χίο, είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα οποία μαζί με τη σύζυγό του, Παστού, ζουν τους τελευταίους μήνες στις πρώην κατασκηνώσεις τού ΠΙΚΠΑ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο στελέχη του Λιμενικού, που ήταν παρόντα στη σύλληψη, η γυναίκα του Αλμάλ, η Παστού, και το μέλος του Δικτύου Εθελοντών «Το Χωριό του Όλοι Μαζί» Έφη Λατσούδη.

Ο ένας εκ των δύο λιμενικών εξήγησε πως στο σκάφος εκείνη τη νύχτα ήταν δύο άτομα. Στην κάμερα νυχτερινής όρασης φάνηκε πως δεν ήταν ο Αλμάλ ο χειριστής και ότι μόλις το σκάφος αναποδογύρισε μετά την καταδίωξη, αυτός έσωσε το χειριστή κρατώντας τον στην επιφάνεια.

Η γυναίκα του κατηγορουμένου περιγράφοντας τη νύχτα πριν την αναχώρησή τους από την Τουρκία, δήλωσε πως πήραν με τη βία τον άντρα της και τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει.

Τη σκηνή αυτή περιέγραψε και ο ίδιος ο Αλμάλ, λέγοντας πως αυτός αρνήθηκε, αλλά του προέταξαν όπλο και τον ανάγκασαν να βρεθεί στη βάρκα.

Ο δικηγόρος τού Αλμάλ, Δημήτριος Κουζινόγλου, δήλωσε στο «ΕΜΠΡΟΣ»: «Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς μας και αθώωσε τον κατηγορούμενο. Ο πελάτης μου είναι πανευτυχής και ικανοποιημένος που θα είναι μαζί με την οικογένειά του ξανά, και θα ζητήσει και αυτός άσυλο.

Πραγματικά απερίγραπτη είναι και η χαρά της γυναίκας του και των τεσσάρων παιδιών τους, που μετά από αρκετούς μήνες θα είναι μαζί με τον πατέρα τους».


Διαβάστε την ιστορία απο το αρχείο του Lesvosnews.net

 

H Παστού της Μυτιλήνης έγινε βιβλίο... «Θέλουμε πίσω τον μπαμπά μας»

Μοιράσου το άρθρο!