Κοινωνία

07/10/2024 - 18:30

Αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τη Δευτέρα 7/10 στις 6.30 μμ στην πλατεία Σαπφούς

Ανακοινωση ΕΛΜΕ Λεσβου

Εδώ και ένα χρόνο μαίνεται ο γενοκτονικός πόλεμος του κράτους του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ταυτόχρονα κρατάει η ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, η σιωνιστική πολεμική μηχανή κλιμακώνει την επιθετικότητά της με τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λίβανο, αναφλέγοντας εκ νέου την κατάσταση στην περιοχή με τον κίνδυνο μια γενικότερης πολεμικής σύρραξης να ελλοχεύει.

 

Το ελληνικό κράτος, η κυβέρνηση ΝΔ και το σύνολο της αστικής "αντιπολίτευσης" έχουν κι αυτοί τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, με την υλική και ιδεολογική τοποθέτησή τους υπέρ του σιωνιστικού κράτους. Αυτή η πολιτική και ταυτόχρονα η παρουσία των βάσεων του ΝΑΤΟ σε όλη την έκταση της χώρας καθιστούν την Ελλάδα στόχο αντιποίνων με πολύ πραγματικούς όρους.

Την ίδια στιγμή λοιπόν που το ελληνικό κεφάλαιο και ο συνασπισμός εξουσίας του, ρίχνονται όλο και βαθύτερα στη δίνη των πολεμικών ανταγωνισμών, για κερδοφορία και κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο και δαπανώνται τεράστια ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, ο λαός και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν γονατίσει οικονομικά από την ακρίβεια και τις ιδιωτικοποιήσεις όπως γίνεται λόγου χάρη και στο χώρο της υγείας.

 

Το συμφέρον του κόσμου της εργασίας λοιπόν βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που όχι μόνο μας απομυζούν, όχι μόνο συνεργάζονται με αυτούς που βομβαρδίζουν νοσοκομεία στη Γάζα, αλλά και που θέλουν να μας κάνουν "κρέας για τα κανόνια τους".

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Να σταματήσει το έγκλημα της γενοκτονίας!

Έξω οι βάσεις του θανάτου-Έξω το ΝΑΤΟ. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ!

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, την υγεία, την παιδεία και όχι τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

 

Καλούμε τον κόσμο και τους συλλογικούς φορείς της Μυτιλήνης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό τη Δευτέρα 7/10, 18:30, στην πλατεία Σαπφούς.

Μοιράσου το άρθρο!