Κοινωνία

02/03/2021 - 08:25

Αίσχος: Συνεχίζεται η αναφώνηση ρατσιστικών και εθνικιστικών συνθημάτων σε μονάδες της Λέσβου

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την καταγγελία φαντάρων που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε στρατόπεδο της Καλλονής Λέσβου, για το γεγονός ότι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων «ξέρασε» ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η δημοσίευση της επιστολής προκάλεσε πληθώρα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από φαντάρους σε όλη την Ελλάδα.

Οι φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν και δήλωσαν στις επιστολές τους με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετοι με όποιον προσπαθεί να μολύνει το μυαλό των στρατευμένων με μίσος απέναντι σε ανθρώπους που δεν έχουν στο ήλιο μοίρα.

Αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, τους δικούς τους ανθρώπους, από τους πολέμους και τη δυστυχία που αντιμετώπισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν φαντάροι από το στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή της Λέσβου, αυτή τη φορά εκδηλώθηκε από στέλεχος της μονάδας νέο παραλήρημα εθνικιστικού – αλυτρωτικού περιεχομένου με την αναφώνηση του συνθήματος «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στη Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία».

Το γεγονός είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Οι φαντάροι δεν πρέπει να επιτρέψουν σε καμιά περίπτωση την αναφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων, να μην ανέχονται στη μονάδα τους να γίνονται καψώνια, να απομονώσουν και να καταγγείλουν κάθε κρυπτοφασίστα. Όλοι αυτοί ανεξάρτητα από τη προβιά φοράνε είναι απαραίτητο να καταγγέλλονται σε όλους τους φαντάρους.

Οι ενέργειες αυτές επιδιώκουν να σπείρουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού, το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς, ανάμεσα στους στρατευμένους.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες διότι ανέχεται να εκδηλώνονται τέτοιες εθνικιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές εντός των στρατοπέδων.

Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα της πάλης του λαού μας για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και η βάση της Σούδας. Να σταματήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να αποτελεί ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών. Καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ιμπεριαλιστική άσκηση «DEFENDER Europe 2021».

 

αναδημοσίευση από alt.gr

Μοιράσου το άρθρο!