Κοινωνία

15/08/2023 - 19:47

15.000 άτομα με τα πόδια στην Αγιάσο!

Χιλιάδες πιστοί στην Αγιάσο – Περπάτησαν δεκάδες χιλιόμετρα για να προσκυνήσουν την Παναγία τη Βρεφοκρατούσα(video)

Λάμπρος ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Αγιάσο της Λέσβου με τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες να ξεκινούν από κάθε γωνιά του νησιού, περπατώντας και αψηφώντας τη ζέστη, για να προσκυνήσουν την Παναγία.

 

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο περισσότεροι από 15.000 πιστοί ήρθαν με τα πόδια για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας διανύοντας μια απόσταση 26χλμ.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, έγινε λιτανεία στον περίβολο του Ναού, όπου στην κεφαλή της πομπής ήταν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος και ακολούθησε πλήθος πιστών, ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Στο τέλος της λιτανείας η εικόνα της Παναγίας τοποθετήθηκε πάνω από την είσοδο του ναού όπου μέχρι αργά το βράδυ χιλιάδες πιστοί θα την προσκυνήσουν.

σ

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής και Βάσω Χοχλάκα, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Μυτιλήνης Πανάγος Κουφέλος και Παναγιώτης Χριστόφας, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του νησιού και πλήθος πιστών.

Η εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Χριστό φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά και μεταφέρθηκε από τα Ιεροσόλυμα στην Αγιάσο από τον καλόγερο Αγάθωνα τον ένατο αιώνα. Ή εικόνα έχει την επιγραφή “Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» από όπου πήρε και το όνομα της η Αγιάσος.

 

Δείτε βίντεο:

σ

 

ertnews.gr / Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο!