Κοινωνία

17/06/2011 - 15:26

Κράξιμο στον Αντιδήμαρχο Αγιάσου για τη διακοπή του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι"

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με  τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του πρώην δήμου Αγιάσου, εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να διαλευκάνουμε το τι πραγματικά συμβαίνει με αυτή την υπόθεση, ως διοίκηση του Π.Ε.Κ. και επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1)   Αυτό που προκύπτει μέχρι σήμερα είναι, ότι χαμένοι βγαίνουν οι τέσσερις εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.

2)   Οι μόνοι που δεν έχουν καμία ευθύνη για την όλη υπόθεση είναι οι εργαζόμενοι.

3)   Αμέσως πρέπει να παρακαμφθούν από τις αρμόδιες κρατικές αρχές τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια  και να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές και οι υποχρεώσεις του προγράμματος προς το ΙΚΑ. Η περίπτωση της χρηματοδότησης του Προγράμματος αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ό,τι οι όποιες διοικητικές αλλαγές γίνουν, στα πλαίσια του περιβόητου προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, δεν έχουν στόχο την οργάνωση του δημοσίου σε σύγχρονη βάση αντιμετώπισης των προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας. Οι νέες αποκεντρωμένες υπηρεσίες εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα.

4)    Οι αρμόδιες αρχές που είχαν την ευθύνη της χρηματοδότησης και της εποπτείας της λειτουργίας του προγράμματος, έχουν αφήσει να χρονίζει ένα πρόβλημα κακοδιαχείρισης, χωρίς να προβαίνουν στον ουσιαστικό διαχειριστικό έλεγχο και στο καταλογισμό συγκεκριμένων ευθυνών.

5)   Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα, ο όποιος αντιδήμαρχος, να λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των τεσσάρων εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι πρέπει να εξακολουθήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ανήμπορους Αγιασώτες.

6)   Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας, ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», πρέπει να εκτελείτε από κρατικές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή απασχόληση ως υπάλληλοι του αρμόδιου κρατικού φορέα.

Μοιράσου το άρθρο!