Κοινωνία

15/06/2011 - 13:00

H χούντα του φράκτη - Live εικόνα από το Σύνταγμα- LIVE STREAMING: Η Αγανάκτηση των Ελλήνων

LIVE STREAMING: Η Αγανάκτηση των Ελλήνων - on Dailymotion

Το συγκεντρωμένο πλήθος θεωρεί προκλητική την τοποθέτηση του φράκτη ο οποίος είχε παραγγελθεί μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η ύπαρξη του φράκτη είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα ωστόσο στα εξωτερικό η χρήση αντίστοιχων φρακτών είναι ευρέως διαδεδομένη. Ο συγκεκριμένος τύπος φρακτη από ατσάλι χρησιμοποιήθηκε στη Γένοβα το 2000. Δεν σπάει, δεν αναποδογυρίζει και  έχει παραθυράκια για να ρίχνουν με φυσούνες οι αστυνομικοί δακρυγόνα, ενώ υπάρχει και πόρτα.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι το γεγονός ότι ενώ όλες αυτές τις ημέρες οι Αγανακτισμένοι καλούσαν τους αστυνομικούς να έρθουν με το μέρος τους σήμερα είναι ιδιαίτερα οργισμένοι εναντίον τους.

Από την πλευρά τους η στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι αρκετά προκλητική απέναντι στους διαδηλωτές αφού ακόμη και τη στιγμή που αλλάζουν βάρδια περνούν μέσα από το πλήθος ενώ δεν έχουν σταματήσει να κάνουν χρήση χημικών.

----------------------------------------------------- η φωτό που ακολυθεί είναι από τα σημερινά επεισόδια και.... ενδιαφέρουν έχουν οι εκφράσεις των προσώπων κλικ στη φωτο:

Ένα ηχηρό «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λένε σήμερα οι πολίτες όλης της χώρας, οι οποίοι μάλιστα θα σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, αποτρέποντας είσοδο των πολιτικών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2». 'Ολο το κέντρο σε κλοιό Αγανακτισμένων! - Κλειστός μέχρι και ο Εθνικός Κήπος - Κλειστοί από νωρίς το πρωί όλοι οι δρόμοι και στενά γύρω από την Βουλή - Ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα Εναν μεγάλο τοίχο έχουν υψώσει οι αστυνομικοί στην Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων. Ενας τοίχος από σίδερο και πλέξιγκλας κόβει τον δρόμο στα δυο και κάνει την Βουλή απροσπέλαστη. Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα βρίσκονται και 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Εκτός από όλους τους δρόμους που είναι κλειστοί σε όλο το κέντρο και σε μεγάλη ακτίνα, κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Είναι από τους δρόμους: Β.Γεωργίου, Ρηγίλης, Β.Σοφίας (μέσα από το τοίχος). πηγες-φωτογραφιες : zougla.gr -newsit.gr-newpost.gr-antinews.gr

Μοιράσου το άρθρο!