Κοινωνία

17/06/2011 - 20:53

Κάτι "βρωμάει" στο Πλωμάρι ...!!! Μήπως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας ;

Διαβάστε με προσοχή !!! Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ!!!!

Σχετικά με την μη λειτουργία του Βιολογικού του Πλωμαρίου

Υπήρχε Ιδιώτης ανάδοχος για την Λειτουργία και Συντήρηση της Μονάδας για τα τελευταία 2 περίπου χρόνια. Επίσης υπάρχει παράταση της Σύμβασής του μέχρι

30/06/2011

με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 13/04/2011 αριθμ. 8/2011

Δεδομένο είναι με βάση μαρτυρίες κατοίκων του Πλωμαρίου : ο Ανάδοχος αυτός έχει να πατήσει στο Βιολογικό από τις αρχές του έτους. Δεδομένο είναι: ο Ανάδοχος αυτός άφησε τον Βιολογικό να ρημάξει (δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες) - από έξω από τον Βιολογικό μπορεί να δει κανείς την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα (που δυστυχώς με την κάμερα δεν γίνεται καλή απεικόνιση), μία κατάσταση που μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί: φρίκη.
Δεδομένο είναι ότι πληρώθηκαν από τον πρώην Δήμο 60.000 ευρώ το χρόνο για τον Ανάδοχο για την Συντήρηση και την Λειτουργία. Δεδομένο είναι ότι η Μονάδα σήμερα δεν λειτουργεί , και απαιτεί μεγάλο μάλλον χρηματικό ποσό για να φτιαχτεί.
Το ερώτημα είναι εύλογο: τι έγιναν αυτά τα χρήματα που δόθηκαν στον ανάδοχο ;
Οι πολίτες του Πλωμαρίου, αλλά και όλου του νησιού απαιτούν απαντήσεις.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 201 Δημοσίας Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου -  Μυτιλήνη 13 Απριλίου 2011
(download την απόφαση αρχείο pdf:  4ΑΘΦΩΛΦ-6-signed)
Η απόφαση αναφέρει:
Το Σώμα δέχεται την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος ,σύμφωνα με τη παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 ,και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου.
Η παράταση είναι απαραίτητη διότι δεν μπορούν να γίνουν νέες συμβάσεις μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού.
Επίσης είναι απαραίτητη η παράταση των συμβάσεων αφού έληξαν οι ήδη υπάρχουσες ,δεν υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας στους πρώην δήμους, και υπάρχει σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας
Σημειώνουμε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου οικονομικού έτους 2011 θα προβλεφθεί η αναγκαία πίστωση για την παραπάνω δαπάνη.
Αποφασίζει με πλειοψηφία
Εγκρίνει την παράταση ,από 1.1.2011 έως 30.6.2011 των παρακάτω συμβάσεων που υπάρχουν στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που είχαν συναφθεί αρχικά:
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
4. «Ελέγχου καλής λειτουργίας, μετρήσεων παραμέτρων-τεχνικής και μηχανολογικής
υποστήριξης Β.Κ. Πλωμαρίου» ανάδοχος Δ.Μοσχόβης -Χ.Χωμενίδης Ο.Ε. (σχετική η αριθμ.130/2010 Απόφαση Δημάρχου του πρώην Δήμου Πλωμαρίου)
Αναθέτει στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λέσβου την εκτέλεση της παρούσης και κάθε άλλη παραπέρα ενέργεια.         -------------------------------------------------------- διαβάστε και τη σχετική αναφορά που έκαναν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι: http://lesvosnews.net/2011/06/16/55-511/    

Μοιράσου το άρθρο!