Γεύσεις

16/06/2024 - 10:42

"Γρηγόρης" στη Νυφίδα Πολιχνίτου. Ίσως ο κορυφαίος γευστικός προορισμός στη Λέσβο

Στη Νυφίδα Λέσβου, ο “Γρηγόρης” σε καθηλώνει με γεύση και τοποθεσία

Η Λέσβος θέλει πολλές μέρες για να την εξερευνήσεις και πολλή όρεξη για να δοκιμάσεις όσο περισσότερες από τις νοστιμιές της σε όσο περισσότερο μαγαζιά. Το εξαιρετικό, πέρα από το φαγητό σχεδόν σε όλα, αν όχι σε όλα τα σχετικά μαγαζιά, είναι και ότι δεν υπάρχει ο όρος “τουριστάδικο”.  Αυτό που λέμε έχει καλή θέα, καλό πόστο, άρα θα ρίχνει υπηρεσίες. Ο "Γρηγόρης" πάνω στην παραλία της Νυφίδας Πολιχνίτου είναι ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα.

 

Χοντρικά μιλάμε για μια πανέμορφη παραλία στο νότιο άκρο του κόλπου της Καλλονής, ναι εκεί με τις σαρδέλες. Η ταβέρνα είναι δίπλα στο νερό, ο κόσμος πολύς και ντόπιοι πολλοί, άρα κάτι θα ξέρουν, τα φαγητά πολλά και εξαιρετικά.

Το ψάρι κυριαρχεί μεν, δεν παίζει μόνο του δε. Τηγάνια πολύ καλά στα λάδια, ψητά ψάρια που μυρίζουν θάλασσα με σαρδελίτσα οπωσδήποτε για να τιμήσουμε το χώρο, αλλά και μερίδα ψητού κρεατικού που ζητήθηκε ήταν πλούσια και καλοψημένη.

Πολύ καλά και σε ποικιλία και σε μαγείρεμα τα μεζεδάκια που τιμήσαμε στην αρχή για να συνοδεύσουμε μία ακόμα από τις αμέτρητες ετικέτες ούζου του νησιού που βρίσκεις μόνο στο νησί και απολαμβάνεις και σπίτι σου… γεμίζοντας βαλίτσες. Ωραίο μαγαζί, κάνεις και τισ βουτιές σου περιμένοντας το σερβίρισμα αν θέλεις.

χ

https://www.kalopernao.gr/Χρήστος Ρομφέας

e

d

 

και μερικές κριτικές από το tripadvisor.com

δ

Για μένα το καλύτερο ούζο που ήπιαμε στη Λέσβο. Αυτό, διότι το κατάστημα, ξέρει να αναζητεί και να διαλέγει προιόντα, αλλά επίσεις και να διαχειρίζεται σωστά τις πρώτες ύλες. Έτσι, έχει ως αποτέλεσμα να βγάζει τελειοποιημένα όλα τα πιάτα.

---

φ

Στο ψαροχώρι της Νυφίδας, με τη θάλασσα στα πόδια μας, γευτήκαμε την τοπική κουζίνα, όλα φτιαγμένα με πολύ μεράκι. Δοκιμάσαμε τα τραγανιστά κολοκυθάκια τηγανητά, τις γευστικότατες σφιχτοτιλυγμένες σεφταλίες και φυσικά την σαρδέλα του κόλπου της Καλλονής. Εξυπηρέτηση άψογη και το προσωπικό ευγενέστατο.

---

φ

--

Υπέροχο μαγαζί, ιδανική εξυπηρέτηση, απίστευτη μουσική, πεντανοστιμο φαγητό ειδυλλιακή θάλασσα, τέλεια όλα! Εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

δ

---

Το μαγαζί ήταν φίσκα! Προσωπικο : Άψογο , ευγενικό και παρόλη την πολυκοσμία είχαν το νου τους σε όλους και σε όλα. Φαγητο : Τα πιάτα ήταν ένα και ένα. Καθαρο φαγητό , περιποιημένα πιάτα , μερίδες άκρως ικανοποιητικές και άριστη γεύση. Τιμή: Νορμάλ και απόλυτα προσιτές τιμές Αξίζει τα 5 αστέρια και ακόμη παραπάνω. Το μαγαζί ίσως είναι και το καλύτερο πάνω στο νησί. Με τόση δουλειά λειτουργούσαν όλα ρολόι. Μπράβο σε όλη την ομάδα του προσωπικού.

----

Ενα μαγαζι που σεβεται τους πελατες του !Εξαιρετικο φαγητο , φρεκα ψαρια και θαλασσινα καλομαγειρεμενα, υπεροχους μεζεδες γενικα ,κρεατικα . Μπροστα στην θαλασσα με τραπεζια διπλα στο κυμα, με προσωπικο ευγενεστατο και πολυ φιλικο και εξυπηρετικο ! Μεγαλη ποικιλια σε ουζα, τσιπουρα ,παγωμενες μπυρες ! Οι χωροι του μαγαζιου πεντακαθαροι και φροντισμενοι. Θα θελεις να τρως μεσημερι και βραδυ οσες μερες εισαι εκει.

----

Τα 5 αστέρια είναι πραγματικά λίγα για αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη ταβέρνα....ειναι ο λόγος για να επισκεφθείς τη Νυφιδα....ειναι με διάφορα η καλύτερη ταβέρνα που υπάρχει στο νησί...σερβις καθαριότητα ποιότητα ευγένεια εξυπηρέτηση και πάνω από όλα μοναδική ποιότητα στο φαγητό που κάθε χρόνο ανεβαίνει...και στα ψαρικά που είναι ολόφρεσκα και καλομαγειρεμενα αλλά και στα κρεατικα τους...και όλα αυτά πάνω στο κύμα χίλια μπράβο είναι λίγα... ένας προορισμός must go για το νησί...

δ

Το καλύτερο μαγαζί για φαγητό στην Λέσβο. Επαγγελματίες άνθρωποι, ποιότητα, με πολύ καλές τιμές. Μου φαινετε παράξενο πώς τουριστικά περιοδικά δεν το συμπεριλαμβάνουν στις επιλογές τους και βάζουν κάτι άσχετα.

 

 

info

Νυφίδα, Πολίχνιτος, 81300, ΛΕΣΒΟΥ 

Δες στον χάρτη

2252041838

σ

Μοιράσου το άρθρο!