Εργασία

06/08/2024 - 09:35

Πετούν στο δρόμο 25 εργαζόμενους στο Δήμο Μυτιλήνης - Παρέμβαση Γιάννη Ζαφειρίου

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

 

Παρέμβαση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης πραγματοποίησε ο Γιάννης Ζαφειρίου, πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με αφορμή την συζήτηση για τους 25 εργαζόμενους που έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Ο Γιάννης Ζαφειρίου τόνισε:

«το θέμα είναι πολιτικό και έχουν μεγάλες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει από τον τόπο, αφού οι αντεργατικοί τους νόμοι είναι αυτοί που έχουμε εργαζόμενους με 3μηνα και 4μηνα, με μπλοκάκια και συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων να γυρίσουν πίσω στην δουλειά και απαιτούμε οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου, μιας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.

Να γίνουν προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό και στις άλλες υπηρεσίες του Δήμου και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη.

Στο σύνολο τους, οι 25 εργαζόμενοι χρόνια ολόκληρα δουλεύουν με συμβάσεις και παρατάσεις. Υπάρχει συνάδελφος που από το 2000 δουλεύει με αυτό καθεστώς. Από το 2000!!!

Υπάρχει συνάδελφος από τους 25, που λόγο ανεργίας του έκοψαν το νερό, μέσα στο καλοκαίρι.

Όλες οι Δημοτικές Αρχές που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια έχουν τις ίδιες ευθύνες με την σημερινή και με την κατάσταση αυτή που επικρατεί.

Να δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή, πως οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στην δουλειά τους και να απαιτήσει από τα Υπουργεία οι συμβάσεις να είναι αορίστου χρόνου».

Μοιράσου το άρθρο!