Εργασία

05/09/2024 - 21:35

Ατύχημα με διανομέα στη Μυτιλήνη - Εργοδότης: το μηχανάκι είναι εντάξει;

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΛΕΣΒΟΥ Η δικιά μας έγνοια είναι να φτάσουμε ζωντανοί πίσω στο σπίτι και στις οικογένειες μας

Συνάδελφος μας διανομέας, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του, εχθές Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, είχε τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά. Όταν ο συνάδελφος μας, τον οποίο ο οδηγός του αυτοκινήτου που τον χτύπησε τον εγκατέλειψε, ενημέρωσε τον υπεύθυνο στη δουλειά του για το συμβάν. Η μοναδική «έγνοια» του εκπροσώπου της εργοδοσίας ήταν αν το μηχανάκι είναι εντάξει και αν η παραγγελία έφτασε!!! 

Το αποτέλεσμα ήταν ο συνάδελφος να μεταφερθεί με δικό του μέσο στα επείγοντα για τις απαραίτητες εξετάσεις χωρίς η εργοδοσία να δείξει κανένα ενδιαφέρον για την υγεία του όση ώρα παρέμεινε εκεί.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού, Γιάννης Ζαφειρίου και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Ευσταθίου, βρέθηκαν άμεσα στο πλευρό του συναδέλφου και αφού τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, πραγματοποίησαν παρέμβαση στον εργοδότη διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά του απέναντι στον διανομέα.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα διανομέα:

Σε καλούμε να έρθεις σε επαφή με το σωματείο μας και να γίνεις μέλος του!

  • Να παλέψεις οργανωμένα και συσπειρωμένα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή μισθό και ασφάλιση

 

  • Να διεκδικήσεις αυτά που δικαιούσαι, μέσα ατομικής προστασίας όπως κράνη, γιλέκα, γάντια κ.λπ.

 

  • Να απαιτήσεις μέτρα προστασίας για τις δύσκολες συνθήκες (καύσωνα, παγετό, βροχή)

 

  • Να μη συμβιβαστείς με την ολοένα και αυξανόμενη πίεση στη δουλειά, που δημιουργεί τις συνθήκες για τα ατυχήματα που όλο και αυξάνονται. 

 

Μοιράσου το άρθρο!