Ελλάδα

04/06/2015 - 18:20

Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα σύμφωνα με το Reuters

Τ

έσσερα σενάρια για την Ελλάδα, το καλό, το φτωχό, το κακό, και το χειρότερο παρουσιάζει στο Twitter ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος του πρακτορείου Reuters Hugo Dixon (Xιούγκο Ντίξον) με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με τους δανειστές.

1. Ο Τσίπρας συμφωνεί μεν με τους δανειστές, αλλά δεν κατορθώνει να πείσει τους σκληροπυρηνικούς του ΣΥΡΙΖΑ και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές και τις κερδίζει. Το καλό σενάριο.

2. Ο Τσίπρας συμφωνεί με τους πιστωτές, κατορθώνει να κρατήσει τους σκληροπυρηνικούς μαζί του, αποτυγχάνει να εφαρμόσει σωστά τα μέτρα και η κρίση επανέρχεται σε μερικούς μήνες. Το φτωχό σενάριο.

3. Ο Τσίπρας δεν κατορθώνει να πετύχει συμφωνία, και μετά την επιβολή περιορισμού κίνησης κεφαλαίων παραδίδει την εξουσία σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Το κακό σενάριο.

4. Ο Τσίπρας δεν επιτυγχάνει συμφωνία, η χώρα χρεοκοπεί, διατηρεί την εξουσία (πιθανόν έπειτα από νέες εκλογές) και συνεχίζει την αντιπαράθεση με τους δανειστές. Το χειρότερο σενάριο.


Reuters via huffingtonpost.gr

Μοιράσου το άρθρο!