Ελλάδα

14/06/2024 - 15:34

Προφυλακιστέος ο 37χρονος που δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και όχι στο Δικαστικό Μέγαρο απολογήθηκε ο καθ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής.

Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, οπλοφορία και οπλοχρησία και μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών.

 

Πλήθος κόσμου, συγγενείς της αδικοχαμένης Βασιλικής προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας όπου κρατείτο ο 37χρονος, ωστόσο οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν σε κοντινό σημείο.

Εξωτερικά του κτηρίου αλλά και στους γύρω δρόμους παρατάχθηκαν διμοιρίες της ΥΜΕΤ, κλούβες, περιπολικά και μηχανές προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς το κτήριο μέχρι να ολοκληρωθεί η απολογία και η μεταφορά του κατηγορούμενου.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ο δράστης στην κατάθεσή του ενώπιον εισαγγελέα, μετά την στυγερή δολοφονία της Βασιλικής, ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημά του και εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς πώς κατάφερε να πείσει το κορίτσι να τον ακολουθήσει, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά την σκότωσε με ένα κατσαβίδι.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η Βασιλική δέχτηκε χτυπήματα με κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο θείος της Βασιλικής στην κυνική ομολογία του ότι την σκότωσε υποστήριξε ενώπιων των αστυνομικών: «Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.

 

https://www.newsbomb.gr/

Μοιράσου το άρθρο!