Εκπαίδευση

02/10/2024 - 12:22

Συνεχίζουν τον αγώνα οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης

Θα αναζητήσουν δικαστική δικαίωση

Δικαστική δικαίωση θα αναζητήσουν οι 9 μαθητές της Γ΄ τάξης της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών του 3ου  Λυκείου Μυτιλήνης, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την κατεύθυνση αυτή από το σχολείο.

Οι μαθητές ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους 19 Σεπτεμβρίου όταν ενημερώθηκαν για την απόφαση του υπουργείου παιδείας να καταργηθεί η κατεύθυνση ανθρωπιστικών σπουδών και οι εννέα μαθητές της κατεύθυνσης αυτής να διαγραφούν από το 3ο  Λύκειο και να εγγραφούν στο γειτονικό 4ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Ίδια απόφαση είχε ληφθεί και για το Λύκειο Ιππείου και την κατάργηση κατευθύνσεων , όπου τα παιδιά θα έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλα χωριά και συγκεκριμένα σε Γέρα και Αγιάσο. Στην περίπτωση του Λυκείου Ιππείου το υπουργείο υπαναχώρησε μερικώς και οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους.

«Για το ΄Γ Λύκειο Μυτιλήνης όμως η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν άλλαξε , είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και  κηδεμόνων του σχολείου Πάμελα  Παπαναστασίου , και οι 9 μαθητές της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών συνεχίζουν την αποχή από τα μαθήματά τους. Θεωρούμε άδικη και πρόχειρη αυτή την απόφαση, δεδομένου ότι τα παιδιά στην κατεύθυνση αυτή δεν είναι λίγα ενώ το σχολείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επάρκεια εκπαιδευτικών. Η δικαιολογία ότι τα σχολεία είναι κοντά είναι αδιανόητη καθώς υπάρχει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος που στην Γ Λυκείου είναι άκρως αντιπαιδαγωγική. Η κινητοποίηση των μαθητών έχει τη στήριξη του συλλόγου γονέων ενώ θα αναζητηθεί δικαστική οδός για να βρούμε δικαίωση» κατέληξε η κ. Παπαναστασίου σημειώνοντας ότι «η όποια αλλαγή, έπρεπε να γίνει στην Α ή στη Β Λυκείου και όχι τώρα που τα παιδιά μπήκαν στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες».

πηγη: ertnews.gr / Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο!