Εκπαίδευση

10/10/2024 - 11:23

Σουηδέζες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί δυο δασκάλες από το σχολείο  Gronkulla της Στοκχόλμης, οι οποίες προσκλήθηκαν από το σχολείο στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ για “Job Shadowing”.  Τη Δευτέρα συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δράσεις στο χώρο του σχολείου και την Τρίτη στις αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τους γυμναστές και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Πραγματοποιήθηκε η γιορτή υποδοχής, στην οποία έγινε ανταλλαγή πληροφοριών για τις δυο χώρες  και τα σχολεία, μέσα από παρουσιάσεις που είχαν ετοιμαστεί για την εκδήλωση. Την εκδήλωση τίμησαν οι σχολικοί σύμβουλοι κ. Τζουρά Μαρία και κ. Κωστούδης Κωνσταντίνος. 

Με πολλή ζωντάνια και κέφι τα παιδιά του σχολείου τραγούδησαν ελληνικά και αγγλικά τραγούδια, και χόρεψαν ελληνικούς χορούς. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές του ΣΤ3 τραγούδησαν ένα τραγούδι για την ειρήνη, που τους δίδαξε η μια από τις δυο φιλοξενούμενες, μεταφρασμένο από τα σουηδικά στα αγγλικά.

Την Πέμπτη οι δασκάλες από τη Σουηδία θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, ενώ την Παρασκευή θα ξεναγηθούν στο Κάστρο της Μυτιλήνης, μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Μοιράσου το άρθρο!