Εκπαίδευση

14/05/2024 - 10:29

Πρώτο πανελλαδικά βραβείο σε διαγωνισμό πολυγλωσσίας για το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης

Την αξία της Πολυγλωσσίας για την προώθηση της αποδοχής του Άλλου και τη συμπερίληψη,  ανέδειξαν οι μαθητές της Α Λυκείου του  3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης,  μέσα από μια ψηφιακή αφήγηση ιστορίας που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν.

Η αφήγηση περιλάμβανε έξι γλώσσες, με έμφαση στη Γαλλική και έγινε υπό την καθοδήγηση της εμπειρότατης καθηγήτριας της Γαλλικής του σχολείου μας, κυρίας Χριστίνας Πανταζή. Στόχο αποτέλεσε η αποτύπωση της γλωσσικής πολυμορφίας μέσω της τεχνικής Kamishibai ή αλλιώς «θέατρο σε χαρτόνι».

Η ιστορία των συγκεκριμένων μαθητών είχε θέμα την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, όπως μαρτυρούσε και ο τίτλος του διαγωνισμού «Ένας πιο γρήγορα, μαζί πιο μακριά». Εκτός από το πρώτο πανελλαδικά βραβείο, η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης απέσπασε και το Βραβείο Εικονογράφησης και Ψηφιακής Αφήγησης. Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν η ερευνητική ομάδα Pluralites του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα του διεθνούς δικτύου Kamilala και του γαλλικού οργανισμού DULALA (D’ Une Langue A L’ Autre).

Θερμότατα συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στην πανάξια καθηγήτριά τους.

Μοιράσου το άρθρο!