Εκπαίδευση

14/10/2024 - 17:26

Παραμυθοτράγουδα και τραγουδοϊστορίες στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Ένα πρωτότυπο ταξίδι στη Χώρα των Παραμυθιών, με οδηγούς τον μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου (ή αλλιώς Κούκο) και τη μουσικό Μαρία Κοτσίρη (ή αλλιώς Αηδονάκι), φιλοξένησε σήμερα το 15ο Δημοτικό Σχολείο.  Μια υπέροχη μουσικοκινητική αφήγηση παραμυθιών, όπου ο πρώτος….ο ΚΟΥΚΟΣ, γράφει και αφηγείται ιστορίες και η δεύτερη….το ΑΗΔΟΝΑΚΙ δηλαδή, παίζει λάφτα και τραγουδάει Την μουσικοκινητική αυτή παράσταση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά των Α’,Β’ και Γ’ τάξεων.΄Ενα αλλιώτικο δρώμενο λόγου και μουσικής, όπου οι μαθητές δεν έμειναν ούτε βουβοί, ούτε ακίνητοι!

Παραμυθογράγουδα και τραγουδοϊστορίες που περιλάμβαναν τις ακόλουθες μικροδιδασκαλίες:

  • «Η αλεπού δικαστίνα. Πώς μέσα σε μια ευτράπελη διδακτική ιστορία από την Λέσβο γεννιέται ένα παραμυθοτράγουδο».
  • Ποιος και γιατί έκλεψε «Του μ’λαρ»; Και γιατί άφησε το σαμάρ’; Ένα ευτράπελο τραγούδι από τη Λέσβο, έγινε η βάση για μια διδακτική τραγουδοϊστορία με κάποια μαγικά στοιχεία.
  • Πώς «Ο κούκος ξέχασε τ’ αυγό»  μες στην αηδονοφωλιά, ένα λογοτεχνικό παραμύθι για την διαφορετικότητα και την αποδοχή, γεμάτο παραμυθοτράγουδα.
    ψ

Μέσα από τις τρεις παραμυθο-τραγουδο-ιστορίες με ήρωες ζώα και πουλιά, τα παιδιά μαζί με τους δύο εμψυχωτές, έψαξαν να βρουν τη σχέση παραμυθιών και τραγουδιών.

Μοιράσου το άρθρο!