Skip to main content
|

Ολοκλήρωση εργασιών Διεθνούς Θερινού Σχολείου

Ολοκλήρωση εργασιών Διεθνούς Θερινού Σχολείου
Ολοκλήρωση εργασιών Διεθνούς Θερινού Σχολείου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

 

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι εργασίες του Διεθνούς Θερινού Σχολείου: «Ασφάλεια στη Μεσόγειο, Παραδοσιακές Συγκρούσεις - Νέες Απειλές» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, από τις 31 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου. Το Διεθνές Σχολείο οργανώθηκε από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους φορείς: Fund for American Studies (FAS), Washington D.C., Greek Association for Atlantic and European Cooperation (GAAEC), το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις», Πάφος/Κύπρου και με την υποστήριξη μελών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και του διεθνούς επιστημονικού δικτύου Conflict, Security and Development Studies (CSDS).
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Ινστιτούτο Δικαίου της Θάλασσας και Ναυτικού Δικαίου (στο κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου) και στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ροδίων. Τις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Σχολείου παρακολούθησαν 23 φοιτητές από 12 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Κύπρος, Λετονία, Γεωργία, Ιταλία, Ουκρανία, Μολδαβία, Πακιστάν, Τσεχία, Τουρκία, Λίβανος και Σερβία). 
Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από 12 διακεκριμένους ομιλητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ και κάλυψαν όλο το φάσμα των παραδοσιακών και σύγχρονων απειλών και προκλήσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Παράλληλα συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι αντιμετώπισης των σύγχρονων προβλημάτων ασφάλειας μέσω της διαμόρφωσης των εθνικών πολιτικών των κρατών της Μεσογείου καθώς και των διεθνών οργανισμών που αναπτύσσουν δράση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου κατά την τελευταία εικοσαετία. Εξαιρετικά επωφελείς για τους συμετέχοντες/σες στο Διεθνές Θερινό Σχολείο ήταν οι προφορικές παρουσιάσεις που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες/σες μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων καθώς και οι συζητήσεις που ακολούθησαν με τη συμμετοχή των διδασκόντων/καθηγητών.
Στην επιτυχημένη υλοποίηση αυτής της σημαντικής προσπάθειας, την οποία το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου σκοπεύει να καταστήσει θεσμό καθιστώντας τη Ρόδο ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό και συνεδριακό πόλο στην περιοχή της Μεσογείου συνέδραμαν ηθικά και σε επίπεδο προσφοράς υπηρεσιών ο Δήμος Ροδίων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η καθημερινή επαφή και επικοινωνία των συμμετεχόντων/σων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων ενισχύθηκε από σειρά προγραμματισμένων εκπαιδευτικών περιηγήσεων και εκδρομών (Παλαιά Πόλη της Ρόδου, Αρχαία και Σύγχρονη Πόλη της Λίνδου) που στόχο είχαν την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Ρόδου ως κέντρου εκπαίδευσης και πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 
Για περισσότερες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Διεθνούς Θερινού Σχολείου στη διεύθυνση: https://medisec2012.pns.aegean.gr 
Τo Θερινό αυτό Σχολείο εντάσσεται στα «Διεθνή Θερινά Σχολεία Πανεπιστημίου Αιγαίου»  [https://summerschools.pns.aegean.gr] που υποστηρίζονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EKT) και Εθνικούς πόρους. 
 

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις