Εκπαίδευση

29/05/2024 - 10:25

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πλησιάζουν και... ευχές- μηνύματα

Επιστολή προς μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β.Αιγαίου

Αγαπημένα μου παιδιά,

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις πλησιάζουν, και θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας.

Καθώς το κοπιαστικό εγχείρημα της προσωπικής σας προετοιμασίας φτάνει προς την τελική του έκβαση, θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στις ανεξάντλητες ικανότητες του καθενός από εσάς.

Οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκτήσατε , καθώς, και οι σχέσεις που κτίσατε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς δοκιμασίας, αποτελούν η καθεμία, ξεχωριστά, και μία μικρή σας νίκη. Με αυτές να προχωρήσετε, αγκαλιάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Διατηρείστε καθαρή τη σκέψη σας με σωστή άσκηση και ανάπαυλα, επενδύστε στην καλή ψυχολογική σας κατάσταση, ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειαστείτε, φροντίστε τον εαυτό σας και , προπάντων, συγχαρείτε τον για όλα όσα έχει καταφέρει να δημιουργήσει μέχρι τώρα!!!!

Ακολουθήστε τα όνειρά σας με πάθος και δημιουργήστε το δικό σας μοναδικό ταξίδι στην περιπέτεια της ζωής!

Εύχομαι να αισθάνεστε πάντα υπερήφανοι για εσάς και για τις προσπάθειες που καταβάλλετε. Να είστε ευγνώμονες για όλες αυτές , καθώς ανοίγουν νέους δρόμους στο μέλλον!

Η Αναπληρώτρια  Περιφερειακή Δ/ντρια

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

 

Στρατάκη-Συβρή Αικατερίνη

----

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή  υποψηφίων στα Ανώτατα και Ανώτερα  Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η στιγμή για μια σημαντική “μάχη” της ζωής σας έφτασε. Η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι η απαρχή ενός νέου κύκλου και αποτελεί σημαντικό σταθμό για την εξέλιξη σας. Παράλληλα  είναι και η ανταμοιβή για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήρθε η ώρα να αδράξετε τους καρπούς της προσπάθειας αυτής. Εύχομαι καλή επιτυχία στους  μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις εξετάσεις και δύναμη στους γονείς που βιώνουν με εντονότερα   συναισθήματα την διαδικασία αυτή».  

 

--

Μήνυμα του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις

«Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές, που μπαίνουν από την ερχόμενη Πέμπτη στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι το χρονικό σημείο κατά το οποίο θα κληθείτε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες των σχολικών σας χρόνων και να αδράξετε τους καρπούς των προσπαθειών σας. Με ηρεμία και ψυχραιμία θα καταφέρετε το καλύτερο αποτέλεσμα!

Η οικογένεια και οι καθηγητές σας πρώτα απ’ όλους, αλλά φυσικά και εμείς, θα είμαστε στο πλευρό σας!»

--

         Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές & τις μαθήτριες που θα διαγωνισθούν στις  Πανελλήνιες  εξετάσεις για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

       Με προσπάθεια, αυτοπεποίθηση και αγάπη για τη γνώση, θα φτάσετε μακριά. Κρατήστε το κεφάλι ψηλά και μην αφήνετε το άγχος να σας επηρεάσει.

     Είμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε τις προσπάθειες σας και ευχόμαστε ότι καλύτερο!

      Επίσης, στους γονείς που είναι οι  ακούραστοι συμπαραστάτες των μαθητών σε όλη αυτή την διαδρομή  ευχόμαστε υπομονή και αγάπη για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πετύχουν τους στόχους τους

Μοιράσου το άρθρο!