Εκπαίδευση

24/10/2024 - 07:05

Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος με αφορμή τα 40 έτη από την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν 18-19 Οκτωβρίου στην Πανεπιστημιακή μονάδα της Μυτιλήνης, στο κτίριο της Γεωγραφίας. 

Ο Σύλλογος συμμετείχε σε όλα τα δρώμενα του Ιδρύματος

Παράλληλα, σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές και τους Φοιτητικούς Συλλόγους του νησιού μας (Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Γεωγραφίας, Περιβάλλοντος, Ωκεανογραφίας και θαλάσσιων Βιοεπιστημών) πραγματοποίησε εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στο κτήριο της Γεωγραφίας. 

Η θεματική της εκδήλωσης ήταν « 40 χρόνια Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η ιστορική διαδρομή και το μέλλον του», με ομιλητές το σημερινό Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή κο Δημήτρη Παπαγεωργίου, την παλαιά Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Ομότιμη καθηγήτρια κα Χρυσή Βιτσηλάκη , τον Κοσμήτωρα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών , καθηγητή κο Γιώργο Τσεκούρα και την Πρόεδρο του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών, Καθηγήρια Ευαγγελία Κρασακοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο παλαιός Πρύτανης , Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, ο πρώην Αντιπρύτανης και Καθηγητής Κώστας Ζώρας , ο Αντιπρόεδρος του ΣΑΠΑ Κώστας Τσιαγκλιώτης, το μέλος του ΔΣ του ΣΑΠΑ και ταμίας Γιώργος Στρατηγέλλης, ο επικεφαλής του ΣΑΠΑ στη Μυτιλήνη Έκτορας Καπηλάρης και της Χίου Σιδερής Κλούβας. Συγχρόνως, χαιρέτησαν οι Πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων των τμημάτων της Μυτιλήνης. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρόν έδωσαν Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας της Μυτιλήνης Λευτέρης Κοτσώνης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Προκόπης Τζιμής, αρκετοί Πρόεδροι των Τμημάτων, Διοικητικοί υπάλληλοι , καθώς και πλήθος φοιτητών. 

Χορηγοί για τις εκδηλώσεις του ΣΑΠΑ ήταν οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ενώ για κάθε έναν από τους ομιλητές δόθηκαν συμβολικά δώρα βιβλία των εκδόσεων ΜΥΘΟΣ με τίτλο «Λέσβος Χάρτες και τοπωνύμια », μία εξαίρετη δουλειά του Στρατή Μολίνου.

Μοιράσου το άρθρο!