Skip to main content
|

Ο σεισμός στη Βρίσα το 2017 και... η ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

Κωνσταντίνος Παπαζάχος
Καθηγητής Γεωφυσικής Α.Π.Θ.

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 2017 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ:
Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Η ΣΕΙΣΜΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ 2011 – 2012
Μαθήματα από τη διαχείριση ενός γεωκινδύνου
σε ένα τουριστικό προορισμό

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 - ΩΡΑ 18.00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάλεξη από τον Καθηγητή Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παπαζάχο με θέμα δύο πρόσφατα σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με την κατανόηση και αντιμετώπιση του σεισμικού και ηφαιστειακού κινδύνου στη χώρα μας. Ειδικότερα, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος θα αναφερθεί στα ακόλουθα ζητήματα:
Α. Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 2017 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΡΙΣΑ: Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα
Β. Η ΣΕΙΣΜΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ 2011 – 2012: Μαθήματα από τη διαχείριση ενός γεωκινδύνου σε ένα τουριστικό προορισμό
Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα αναφερθεί στα επιστημονικά στοιχεία που σχετίζονται με τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 στην περιοχή της Βρίσας, την παρακολούθηση της εξέλιξης της σεισμικής ακολουθίας και τις επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας. Παράλληλα, θα αναφερθεί στις αιτίες που οδήγησαν στη συγκέντρωση των βλαβών στον οικισμό της Βρίσας καθώς και σε ιστορικά στοιχεία σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών.
Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών»
Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» λειτουργεί για πρώτη χρονιά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στη Μυτιλήνη, και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων  Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δι-ιδρυματικού ΠΜΣ συνεργάζονται επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ.), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μ.Φ.Ι.-Π.Κ.) και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.)
Αντικείμενο του Δι-ιδρυματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η εκπαίδευση και η έρευνα για την κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που αφορούν φυσικούς κινδύνους και καταστροφές και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της επιστήμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις