Εκπαίδευση

16/05/2024 - 12:18

Μανούλες, παιδιά και δασκάλες σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής για την Γιορτή της Μητέρας

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής (2ο τμήμα) την Τετάρτη 15-05-2024, στις 6:00μ.μ. το απόγευμα πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, μία γιορτή για τις αγαπημένες μας μαμάδες! 

Μανούλες, παιδιά και δασκάλες έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί!!!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης, Μιχαηλίδου Θεοδώρας, ως κλείσιμο του προγράμματος συνεκπαίδευσης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Καλλονής, από τον Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, με βάση τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες για την παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία, την ένταξη και την πολυμορφία. Είχε ως στόχο να αυξήσει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των παιδιών, που φοιτούν στα δύο νηπιαγωγεία (1ο Νηπιαγωγείο Καλλονής και Ειδικό Νηπιαγωγείο), να προωθήσει την ανάπτυξη στάσεων σεβασμού στη διαφορετικότητα και την καλλιέργεια θετικής αυτοεικόνας για τον εαυτό και τους άλλους.

Αξιοποιώντας εργαλεία μουσικοκινητικής, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να εμπλακούν σε κοινά παιχνίδια, να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες, να συνεργαστούν και να ακολουθήσουν κανόνες. Το πρόγραμμα προώθησε την ολόπλευρη ανάπτυξη όλων των μαθητών, ενώ παράλληλα ενίσχυσε τις επαγγελματικές δεξιότητες των εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν, καθώς οι ειδικοί παιδαγωγοί, Μιχαηλίδου Θεοδώρα και Βαμβούλη Αικατερίνη, συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς της γενικής τάξης, Χαμαλέλλη Δέσποινα και Κοχλιαρίδου Ανέζα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν προβληματισμούς, αξιοποίησαν τεχνικές διαφοροποιημένης διδασκαλίας και δημιούργησαν ένα ευχάριστο περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όλα όσα κατακτήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα, θα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στις μανούλες μας… Εκείνες άλλωστε είναι οι πρώτες που πιστεύουν σε εμάς, μας αγαπούν χωρίς όρια, μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια και καμαρώνουν για καθετί μικρό ή μεγάλο που καταφέρνουμε! 

 

Μοιράσου το άρθρο!