Εκπαίδευση

20/08/2024 - 08:51

Κοινή ανακοίνωση αιρετών ΠΥΣΠΕ Λέσβου για τις συγχωνεύσεις

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 19/08/2024 οι αιρετοί Λέσβου βρεθήκαμε εκ νέου μπροστά στην επιμονή του Υπουργείου Παιδείας στην απόφασή του να συγχωνεύσει όσο περισσότερα τμήματα γίνεται, τόσο πανελλαδικά όσο και στα νησιά μας. Έτσι, όχι μόνο δεν υπαναχώρησε μπροστά στις εκκλήσεις μας για να επανενώσει τα τμήματα των σχολείων που συγχώνευσε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή στο Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης, στο 9ο ΔΣ Μυτιλήνης, στο ΔΣ Βαρειάς, στο ΔΣ Καλλονής, στο ΔΣ Παναγιούδας, στο 2ο ΔΣ Μύρινας και στο ΔΣ Μούδρου, αλλά επιμένει ώστε να συγχωνευτούν και επιπλέον τμήματα, εκ νέου στο 9ο ΔΣ Μυτιλήνης αλλά και στο 10ο ΔΣ Μυτιλήνης και στο 2ο Νηπιαγωγείο Πλωμαρίου, φέρνοντάς μας μπροστά σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις.

Οι συγχωνεύσεις αυτές έρχονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε η νομοθεσία που ορίζει πόσα τετραγωνικά πρέπει να αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή/τρια στην αίθουσα, ούτε οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ για τους μαθητές με αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, ούτε προφανώς, η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευση στο Δημόσιο Σχολείο, η οποία υποβαθμίζεται με τα πολυπληθή τμήματα.

Οι αιρετοί για ακόμα μία φορά καταψηφίσαμε τις αλλαγές αυτές, στα πλαίσια των σχετικών αποφάσεων που έχει λάβει η Ομοσπονδία μας. Ωστόσο καθίσταται πλέον σαφές ότι αυτή η πολιτική του Υπουργείου πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση όχι μόνο των αιρετών του κλάδου, των κατά τόπων ΣΕΠΕ και της Ομοσπονδίας μας, αλλά δράση θα πρέπει να αναλάβουν και η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, ειδικά μάλιστα αυτών που θίγονται άμεσα, οι τοπικοί φορείς και τα κόμματα και τελικά η ίδια η τοπική κοινωνία.

Το αγαθό της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν αφορά μεμονωμένα έναν κλάδο ή ένα συνδικαλιστικό όργανο αλλά ολόκληρη την κοινωνία η οποία θα πρέπει να σταθεί απέναντι στις πολιτικές της Κυβέρνησης που την απαξιώνουν.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ

Καλαμιδιώτου Βασιλεία

Καρατόλιος Κωνσταντίνος

Μοιράσου το άρθρο!