Εκπαίδευση

30/06/2024 - 14:12

Η ιστορία του Κυριάκου Κουρκουλή από την Αγιάσο με την απίστευτη βαθμολογία

Ο επιτυχών στις Πανελλαδικές πέτυχε 20 στη Φυσική, 19,9 στα Μαθηματικά, 19,8 στη Χημεία και 18,2 στη Γλώσσα – Τα κλειδιά της επιτυχίας του και οι τρεις συμβουλές που δίνει σε μαθητές που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις

ΔΕΗ

Ο Κυριάκος Κουρκουλής (με καταγωγή από την Αγιάσο Λέσβου)  απόφοιτος του Προτύπου Γενικού Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής, σημείωσε σημαντική διάκριση στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 19.570 μόρια. Με στόχο τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ο Κυριάκος πέτυχε εξαιρετικές βαθμολογίες: 20 στη Φυσική, 19,9 στα Μαθηματικά, 19,8 στη Χημεία και 18,2 στη Γλώσσα.

Η Γ’ Λυκείου είναι αντικειμενικά μια πιεστική χρονιά. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο ίδιος, «με έσωσε ο σωστός προγραμματισμός του χρόνου μου, μέσω του οποίου οργάνωσα καλύτερα τη μελέτη της ύλης που είναι ιδιαίτερα ογκώδης, περιόρισα το άγχος μου και είχα συνάμα χρόνο για να βλέπω φίλους και να ασχοληθώ με χόμπι, όπως το γυμναστήριο, το πινγκ-πονγκ και το πιάνο».

Η μεθοδικότητα και η συνέπεια υπήρξαν κλειδιά της επιτυχίας του. Τα συχνά και απαιτητικά διαγωνίσματα στο σχολείο και στο φροντιστήριο των οποίων οι καθηγητές του προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία του. «Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές μου για τη στήριξή τους», επισημαίνει.

Η προσπάθεια του Κυριάκου δεν ξεκίνησε στην τελευταία τάξη. «Η προσπάθεια δεν αρχίζει στη Γ’ Λυκείου αλλά πολύ νωρίτερα. Διαφορετικά, το εγχείρημα μπορεί να εμφανίζεται ως ανυπέρβλητη πρόκληση, πολλαπλασιάζοντας το άγχος και ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες επιτυχίας».

Οι τρεις συμβουλές προς τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές

Η συμβολή των γονιών του, Σοφίας Λαμπροπούλου και Σταύρου Κουρκουλή, καθηγητών στο ΕΜΠ, υπήρξε επίσης σημαντική. Δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον για απρόσκοπτη μελέτη και ήταν συνεχώς δίπλα τόσο σε αυτόν όσο και στη δίδυμη αδελφή του Κωνσταντίνα, η οποία επίσης αρίστευσε και πέτυχε το στόχο της για το Βιολογικό. «Ήταν συνεχώς δίπλα μας χωρίς να γίνονται παρεμβατικοί, προσπαθώντας πάντα να απαλύνουν τη φόρτιση και το άγχος», λέει ο Κυριάκος και συνεχίζει παραθέτοντας τρεις συμβουλές για τους μαθητές που προετοιμάζονται κάθε χρόνο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις:

1. Αποφυγή συγκρίσεων: «Να αποφεύγουν τις συγκρίσεις με τους συνομηλίκους τους, καθώς αυτό εντείνει το άγχος».
2. Διατήρηση ψυχραιμίας: «Η ψυχραιμία την ώρα της εξέτασης είναι αναγκαία για την καθαρή σκέψη».
3. Δέσμευση στην προσπάθεια: «Αξίζει τον κόπο να δώσετε όλο σας τον εαυτό στην προσπάθεια αυτή, και θα έχετε όλον τον χρόνο μετά για άλλες δραστηριότητες».

Πλέον, ο Κυριάκος είναι έτοιμος να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους του, να αναρτήσει βίντεο στο κανάλι του στο YouTube (Kakos Power), και να «γεμίσει μπαταρίες», βάζοντας πλώρη για την κατάκτηση των νέων του στόχων.

Η ιστορία του Κυριάκου Κουρκουλή αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους μαθητές, αποδεικνύοντας ότι η μεθοδικότητα, η συνέπεια και η στήριξη μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία.

 

πηγη: https://www.protothema.gr/

Μοιράσου το άρθρο!