Εκπαίδευση

09/10/2024 - 16:25

Έτοιμος ο χειμωνιάτικος κήπος στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Έτοιμος ο χειμωνιάτικος κήπος μας!

Ημέρα σποράς από την Πέμπτη Τάξης 

 

Ημέρα σποράς η σημερινή για την Πέμπτη Τάξη, η οποία ανέλαβε να ετοιμάσει τον χειμωνιάτικο λαχανόκηπο του σχολείου. Τα είδη που φυτεύτηκαν αρκετά, εγγυώνται μία σειρά από ωραία υγιεινά και γαστρονομικά πρωϊνά στο σχολείο το χειμώνα που μας έρχεται.

Μαρούλια, λάχανα, πράσα, σέσκουλα, μαϊντανός και άνιθος, κρεμμύδια, σπανάκι, κέιλ, μερικά από τα λαχανικά που σήμερα φυτεύτηκαν στον κήπο μας. Προηγήθηκε ενημέρωση από τον πιστό εμψυχωτή της προσπάθειάς μας από πέρυσι, γεωπόνο Θεοδωρή Αγγελέλλη, ο οποίος ανακάλεσε στη μνήμη των παιδιών τα όσα πέρυσι είχαν μάθει για τα μέρη του φυτού και τις χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν για να έχουν μία επιτυχημένη σπορά.

Και πράγματι, αμέσως μετά την ενημέρωση οι μαθητές ξεκίνησαν την σπορά, ακολουθώντας τις οδηγίες του γεωπόνου, αλλά και με βάση τη δική τους περσινή εμπειρία. Ήταν θέμα λίγου σχετικά χρόνου να ετοιμαστούν τα δύο μεγάλα παρτέρια που ήταν για το σκοπό αυτό.

Ακολούθησε το παρτέρι με τα άνθη. Ο ανθόκηπός μας, για τον οποίο είμασταν πολύ υπερήφανοι πέρυσι. Οι πανέμορφες τουλίπες που στόλιζαν το σχολείο για μεγάλο διάστημα, φυτεύτηκαν και πάλι. Οι βολβοί τους είχαν μαζευτεί και είχαν φυλαχτεί σε σκοτεινό μέρος όλο το καλοκαίρι. Επιστράφηκαν σήμερα στη γη, μαζί με άλλους βολβούς και φυντάνια όπως νάρκισσοι ,κρίνοι κ.α. πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια που θα ομορφύνουν τη σχολική μας αυλή.

δ

Το τρίτο παρτέρι, φιλοξενεί από πέρυσι αρωματικά φυτά, λεβάντα, φασκόμηλο, λουΐζα, δεντρολίβανο, που κουρεύτηκαν και μαζεύτηκαν μικρά κλωναράκια για να αποξηραθούν. Ο χωρισμός τους σε ματσάκια, το δέσιμό τους και το κρέμασμά τους σε σκοτεινό μέρος του σχολείο, ήταν ευθύνη του άλλου τμήματος της Πέμπτης Τάξης κατά τη διάρκεια της επόμενης ώρας.

Το αποτέλεσμα κι αυτού του εγχειρήματος; Να γεμίσει το σχολείο για άλλη μια φορά όμορφες μυρωδιές αρωματικών φυτών που σε λίγο θα είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό μαθητή.

δ

Πολλά ευχαριστώ πρέπει να δώσουμε και στη περσινή δασκάλα του σχολείου, επίτιμο μέλος της σχολικής μας μονάδας και ακούραστος αρωγός κάθε προσπάθειάς μας, κ. Αναστασία Καστρινάκη.

Συγχαρητήρια παιδιά, ευχαριστούμε πολύ . Θ. Αγγελέλλη. Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη για ένα αίσιο αποτέλεσμα.

σσ

Μοιράσου το άρθρο!