Εκπαίδευση

15/06/2022 - 10:53

Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου: Δάσκαλε Κώστα Καλαθά ευχαριστούμε....

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου

Με αφορμή την συνταξιοδότηση του Διευθυντή  του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου κ. Κώστα Καλαθά, άλλα και της συζύγου του, θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να απευθύνουμε αποχαιρετισμό και τις ευχές μας.

Κύριε Καλαθά, για όσα χρονιά διατελέσατε Διευθυντής στο σχολείο μας, γνωρίσατε έναν προς έναν τους μαθητές προσπαθώντας πάντα το καλύτερο γι' αυτός.
Η συνεργασία μας ξεκίνησε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ειδικά μετά την μετεγκατάσταση του σχολείου μας σε κοντέινερ λόγω του καταστροφικού σεισμού το 2107, άλλα πάντα κύριο μέλημα σας ήταν η βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ.  του συλλόγου σας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά σας και το ενδιαφέρον που δείξατε στους γονείς σε οποίο θέμα τους απασχόλησε. ευχόμαστε σε εσάς και στην σύζυγο σας, υγεία και καλή συνταξιοδότηση.

 

 

----

 Από την ιστοσελίδα  vatera.gr διαβάζουμε:

 

 

 

Ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών σε …τιμητική αποστρατεία!

Η λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει το ζευγάρι του επί πολλά χρόνια διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, Κώστα Καλαθά, και της δασκάλας συζύγου του, Μεταξίας Συκά, να μεταπηδούν από την ενεργό εκπαιδευτική δράση στην συνταξιοδοτική “λόγω γήρατος!” αποστρατεία!

Και οι δυο είχαν υπηρετήσει για κάποια χρόνια στο Δημοτικό σχολείο του χωριού μας, στο οποίο ο Κώστας άφησε το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα ζωγραφίζοντας έναν τοίχο του διδακτηρίου, προσφέροντας έτσι ένα μόνιμο σκηνικό στις γιορτές των σχολείων.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους έργο και οι δυο πρόσφεραν πολλά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Πολιχνίτου και κατ’ επέκταση της περιοχής μας. Κάθε θεατρική παράσταση που ανέβαινε στο Πολύκεντρο είχε εξασφαλισμένα σκηνικά από τον Κώστα. Μετάδωσε στα παιδιά -αλλά και σε μεγαλύτερους- την αγάπη και το μεράκι της ζωγραφικής και με τον τρόπο του στήριξε τη Βιβλιοθήκη του χωριού μας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της τόσο στον τομέα της ζωγραφικής όσο και του σκακιού.

Η Μεταξία, πρόεδρος και ψυχή του, με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συλλόγου “ο Μπάλος” αφενός έδωσε πολιτιστική ώθηση στην περιοχή μας και αφετέρου πρόσφερε -ιδιαίτερα στις γυναίκες- διεξόδους δημιουργίας, εκτόνωσης και χαλάρωσης μέσα απ΄ το χορό, το τραγούδι και το θέατρο.

Να είστε γεροί, να χαρείτε τη σύνταξή σας, να ξεκουραστείτε από τα βάσανα του σχολείου αλλά να συνεχίσετε να προσφέρετε στην περιοχή μας στους τομείς στους οποίους η προϋπηρεσία δεν οδηγεί σε …σύνταξη!!!

Μοιράσου το άρθρο!