Skip to main content
|

Διάλεξη της Δρ. Γεωλόγου του ΟΑΣΠ Ασημίνας Κούρου - Μυτιλήνη, Παρασκευή 1 Μαρτίου

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'
Ημερομηνία Εκδήλωσης :

ΔΙ-ΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»

ΔΙΑΛΕΞΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:
Αρμόδιοι Φορείς – Κατευθύνσεις στην Αντισεισμική Πολιτική. Σεισμοί στον Ελληνικό χώρο - Εμπειρίες και Διδάγματα

Ασημίνα Κούρου
Δρ. Γεωλόγος Ο.Α.Σ.Π.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 - ΩΡΑ 18.00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάλεξη από την Δρ. Γεωλόγο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ασημίνα Κούρου με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: Αρμόδιοι Φορείς – Κατευθύνσεις στην Αντισεισμική Πολιτική. Σεισμοί στον Ελληνικό χώρο - Εμπειρίες και Διδάγματα».
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης η Δρ. Ασημίνα Κούρου θα  αναφερθεί στην πρόληψη και  διαχείριση κρίσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από σεισμικές καταστροφές, τα μέτρα αυτοπροστασίας και το ρόλο των αρμόδιων φορέων. Επίσης, θα αναπτυχθεί το θέμα των επιπτώσεων μίας τέτοιας κατάστασης στη ψυχολογία του κόσμου, ενώ θα γίνει αναφορά σε χαρακτηριστικά παραδείγματα και εμπειρίες από τον ελληνικό χώρο για την αντιμετώπιση κρίσεων μετά από μια σεισμική καταστροφή.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών.

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
«Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών»
Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» λειτουργεί για πρώτη χρονιά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στη Μυτιλήνη, και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων  Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δι-ιδρυματικού ΠΜΣ συνεργάζονται επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ.), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μ.Φ.Ι.-Π.Κ.) και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.)
Αντικείμενο του Δι-ιδρυματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η εκπαίδευση και η έρευνα για την κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που αφορούν φυσικούς κινδύνους και καταστροφές και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της επιστήμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις