Εκπαίδευση

31/08/2024 - 16:02

Βανδαλισμός στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μανταμάδου

Με λύπη και αγανάκτηση ανακοινώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και συγκεκριμένα το διάστημα από 23 έως 27 Αυγούστου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Μανταμάδου έγινε στόχος βανδαλισμού από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε διάφορους χώρους του σχολείου, παραβιάζοντας κλειδαριές και μετακινώντας σχολικό εξοπλισμό.

Το σχολείο έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρχές και η αστυνομία πήρε καταθέσεις από τους καθηγητές και αποτυπώματα από τους παραβιασθέντες  χώρους και  διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, το σχολείο σκέφτεται να προχωρήσει σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου και Λυκείου Μανταμάδου εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το γεγονός αυτό και τονίζει ότι τέτοιες πράξεις δεν αντιπροσωπεύουν το πνεύμα και τις αξίες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας μας. Το σχολείο είναι χώρος μάθησης και διαμόρφωσης χαρακτήρων και θα πρέπει να προστατεύεται από όλους.

Ζητάμε τη στήριξη των γονέων, των μαθητών και της ευρύτερης κοινότητας για την ενίσχυση της προσπάθειας για ένα ασφαλές και ειρηνικό σχολικό περιβάλλον και παράλληλα την οικονομική στήριξη από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών. Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες πράξεις βανδαλισμού δεν θα επαναληφθούν.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση του σχολείου στο 2253061216.

Διεύθυνση Σχολείου

Μοιράσου το άρθρο!