Εκπαίδευση

11/06/2024 - 09:16

1ο Διεθνές Βραβείο για το ΕΠΑΛ Γέρας

«Απόδρασε από τον Λαβύρινθο»  (1ο ΕΠΑΛ Γέρας)

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας απέσπασε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ του 4ου Διεθνή Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού του ΕΚΟΜΕ, στην Κατηγορία «Επιτραπέζιο Παιχνίδι» / ΛΥΚΕΙΑ.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου, όπου κατατέθηκαν συνολικά 148 ολοκληρωμένα παιχνίδια, από τα οποία 104 επιτραπέζια και 44 ψηφιακά.

Το παιχνίδι με το οποίο συμμετείχαμε στον διαγωνισμό ονομάζεται “Απόδρασε από το Λαβύρινθο”.

Το παιχνίδι κατασκευάστηκε από την δημιουργική ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ ΓΕΡΑΣ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Putting Music and Drama in Play Against Peer and Cyber Bullying” κατά το σχολικό έτος 2022-2023 και βελτιώθηκε το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα παιχνίδι».

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου συμμετείχαν στον Διαγωνισμό δημιουργώντας ευφάνταστα επιτραπέζια και ψηφιακά παιχνίδια. Η ενθουσιώδης συμμετοχή της σχολικής κοινότητας αναδεικνύει ακόμη μια φορά ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στο σχολείο όταν υπάρχει κίνητρο, συνεργασία και συλλογική προσπάθεια και βέβαια ότι το μάθημα μπορεί να γίνει (και) παιχνίδι! 

Με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης (πρωτοτυπία της ιδέας του παιχνιδιού, αρτιότητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, εκπαιδευτική διάσταση και συμβατότητα με το μαθησιακό περιεχόμενο, συνδυασμός διασκέδασης και μάθησης, ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών σε όλα τα στάδια δημιουργίας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη βαθμίδα εκπαίδευσης) με μεγάλη χαρά το ΕΚΟΜΕ ανακοινώνει τα αποτελέσματα (βραβεία και μνείες) των Κριτικών Επιτροπών για τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!», για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Σχετικός σύνδεσμος εδώ

Μοιράσου το άρθρο!