Εκπαίδευση

01/10/2024 - 15:25

15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης: Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στους μαθητές

Μια πολύ όμορφη δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υλοποίησαν σήμερα στο σχολείο, εμψυχωτές που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό του Υπουργείου Δικαιοσύνης .

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες . Η πρώτη ομάδα από τις Α,Β,Γ τάξεις, πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Το τόξο της αλληλοβοήθειας» και η δεύτερη από τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων μετείχαν σε εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Πολυμορφία και κοινές αξίες.

Οι μαθητές και των δύο τμημάτων συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιεράρχησαν τις αξίες και έφτιαξαν κανόνες της τάξης. Οι μικρότεροι μέσα από μία ιστορία για το ουράνιο τόξο, ασχολήθηκαν με την διαφορετικότητα , την αλληλεγγύη και τη βοήθεια στους συνανθρώπους τους. Το κάθε παιδί ζωγράφισε ένα ουράνιο τόξο και πάνω σ’ αυτό σημείωσε τους ανθρώπους που βοήθησε ή τους ανθρώπους που δέχτηκε το ίδιο τη βοήθειά τους.

Με την ολοκλήρωση των δράσεων όλοι και όλες μαθητές/τριες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, η σχολική μονάδα έλαβε ως αναμνηστικό συμμετοχής ένα σετ αθλητικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει 1 μπάλα βόλεϊ, 1 μπάλα μπάσκετ, 1 μπάλα ποδοσφαίρου και 1 σχοινάκι γυμναστικής ενώ για κάθε τάξη της σχολικής μονάδας δόθηκε ένα κόμικ με τίτλο «Οι Ισοδύναμοι» που αναφέρεται σε έξι υπερήρωες-προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, κάθε μαθητής/τρια έλαβε ως αναμνηστικό ατομικό kit που περιλαμβάνει 1 κασετίνα και 1 σετ με ξυλομπογιές με το λογότυπο της δράσης.

Μοιράσου το άρθρο!