Editorial

05/02/2014 - 06:04

Editorial - Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

yle="text-align: justify;">Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014
Θα «σπάσει» ; Δεν θα «σπάσει»;  Το ερώτημα είναι ακόμη ζωντανό. Μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε!  Ιστορίες «καλλικρατικής»  τρέλας με θύμα τη Λέσβο.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μας έδωσε ελπίδες παρά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη ότι θα πάμε στις εκλογές χωρίς καμία αλλαγή. Θα έρθει στη Βουλή μας είπε το Νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε τέσσερις Δήμους. Μάλιστα θα μεταβεί και ο ίδιος στην Αθήνα την Πέμπτη (προφανώς για να πιέσει... όπως πίεσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα με την απραξία του). Βέβαια ο Δήμαρχος Λέσβου δεν είπε κουβέντα για το δημοψήφισμα που είχε υποσχεθεί και θα ήταν ένα ισχυρό όπλο πίεσης.
Η ιστορία με τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου έχει κουράσει τους πολίτες. Μια σειρά λανθασμένων χειρισμένων οδήγησαν τους πολίτες στην αδιαφορία για το θέμα!!! Ποιος στα αλήθεια ενδιαφέρεται για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου;  Όταν έχεις απογοητευτεί  από την καθημερινότητα της Λέσβου (βλέπε σκουπίδια, αγροτικό δίκτυο, υπηρεσίες του Δήμου) και από όσα έχεις να πληρώσεις το τελευταίο που σε νοιάζει είναι ο αριθμός των Δήμων.  Γιατί η Δημοτική αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου δεν απέτυχε μόνο να διαχειριστεί τα προβλήματα του Δήμου Λέσβου αλλά καλλιέργησε (άθελά της βέβαια) και την απογοήτευση στους πολίτες.  Μάθαμε ότι τίποτα δεν αλλάζει αφού φταίει ο Καλλικράτης.  Μετά μάθαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αφού η παράταξη του Βουνάτσου με τις αποχωρήσεις των στελεχών  της έγινε μειοψηφία. Μάθαμε ότι στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται κόντρες γεμάτες εμπάθεια και «εγώ».  Δυστυχώς ο κάποτε «επαναστάτης»  μας «υπνώτισε» χαρίζοντάς μας άλλοθι για τον ύπνο μας τη λέξη «κακοκράτης».  Αυτό είναι το χειρότερο και μεγαλύτερο λάθος του Δημήτρη Βουνάτσου.  Δεν έκανε όμως τίποτα για να πάει κόντρα στον «Κακοκράτη»... (Και αν σε κάποιους όλα αυτά φαίνονται υπερβολικά ας κοιτάξουν τη γειτονική Λήμνο.  Εκεί ο Δήμαρχος ήταν μπροστά σε όλες τις διεκδικήσεις των Λημνιών , κατάφερε να  βγάλει το κόσμο στους δρόμους , να στείλει το μήνυμα της Λήμνου με το πιο ηχηρό τρόπο στην Αθήνα)
Το άγχος για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου το έχουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.  Θέλουν να οργανώσουν τα πλάνα τους, να καταρτίσουν τα ψηφοδέλτιά τους.  Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η υπόθεση με την αναθεώρηση του Καλλικράτη το ζητούμενο είναι να βρεθεί Δήμαρχος (ή Δήμαρχοι) που να μπορούν να εμπνεύσουν τους πολίτες , να «ξυπνήσουν» τους πολίτες, να τους δείξουν ότι πολλά  μπορούν να γίνουν κόντρα σε  «Κακοκράτη» και μνημόνια.
 

Μοιράσου το άρθρο!