Editorial

26/10/2013 - 07:16

Editorial - Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013
Ημέρα γιορτής σήμερα. Του Αγίου Δημητρίου. Ευχές με ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα ή αλλιώς Αγιοδημητριάτικα , το λουλούδι που έχει δεθεί με την γιορτή του Αγίου Δημητρίου.Χρόνια Πολλά σε όλους και στο Δήμαρχό μας. Χρόνια Πολλά και στη Θεσσαλονίκη που σήμερα έχει την τιμητική της. Κάποτε είχαμε ιδιαιτέρες σχέσεις με Θεσσαλονίκη, τότε που είχαμε πλοία…Αλλά ας αφήσουμε τις γιορτές.
Τι θα κάνουμε χωρίς τα γυφτάκια; Οι γονείς της "Μαρίας" από τα Φάρσαλα βρέθηκαν σε καταυλισμό τσιγγάνων στη Βουλγαρία. Κι όμως γεννούν και οι τσιγγάνοι ξανθιά παιδιά. Όλα θα ήταν "τέλεια" αν η "Μαρία" των Φαρσάλων ήταν παιδί Σκανδιναβών γονέων που είχε απαχθεί από τους κακούς τσιγγάνους. Το θέμα θα πουλούσε τρελά. Ενώ τώρα τι να πουλήσεις με “βουλγαρόγυφτους” ;  Πολύ γκαντεμιά! Η μητέρα του αγοριού της Μυτιλήνης επίσης βρέθηκε (αναμένουμε τυπικά και τα αποτελέσματα του DNA). Κάπου εδώ το σόου με τα τσιγγανάκια θα τελειώσει. Θα τους αφήσουμε στη δυστυχία τους και μέχρι το επόμενο συμβάν δεν θα υπάρχουν. Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το ήθη και έθιμα των τσιγγάνων και το τρόπο ζωής τους, με τα προβλήματά τους. Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι είναι κλέφτες, βρωμιάρηδες, σωματέμποροι, απατεώνες. Διαβάσαμε γλυκανάλατα κείμενα που από ουσία μηδέν. Ο θησαυρός τελικά αποδείχτηκε "άνθρακες". Τοπική εφημερίδα έφθασε στο σημείο να γράψει "Προσοχή Τσιγγάνοι Αρπάζουν Παιδιά".
Το άλλο μεγάλο "ανέκδοτο" της ημέρας είναι οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Κατράνη που συμβουλεύει όσους θέλουν να πληρωθούν από το Δήμο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Θα μπορούσε να ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά ο κος Κατράνης μιλούσε σοβαρά!  «Από το σοβαρό στο γελοίο, η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό, η απόσταση είναι τεράστια» Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616, Άγγλος συγγραφέας .  Άμεση η απάντηση του Π. Πατερέλλη:  «Κατά τα άλλα  φταίει ο «Καλλικράτης», όπως είναι το μόνιμο άλλοθι  του κ. Δημάρχου, που δεν μπορεί να πληρωθεί ο κόσμος και χάνονται απ το νησί πιστώσεις (ζεστό χρήμα) πάνω από 7 εκατ. ευρώ!»
Μπορεί να “χάνουμε” από τις πράξεις και τις κυρίως από τις παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής αλλά το ξημέρωμα της Κυριακής θα κερδίσουμε. Τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, μία ώρα περισσότερος ύπνος για όσους είναι φίλοι με τον ύπνο. Επιστρέφουμε στη χειμερινή ώρα. 30 Μαρτίου 2014 θα μας περιμένει η θερινή ώρα…
Απολαύστε το Σαββατοκύριακο σας. Υπέροχος καιρός, μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Κλείστε τηλεοράσεις και υπολογιστές. Πείτε τα «χρόνια σας πολλά» σε φίλους και φίλες. Ξεχάστε τις συζητήσεις για τα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα (τουλάχιστον για μερικές ώρες)

Καλό Σαββατοκύριακο.

Μοιράσου το άρθρο!