Editorial

26/04/2014 - 07:59

Editorial - Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απρίλιου 2014

yle="text-align: justify;">Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου 2014
70 προσλήψεις στο Δήμο Λέσβου για την καθαριότητα! Η υπόθεση όμως «βρωμάει». Πολλά τα σκοτεινά σημεία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μερικές ημέρες πριν τις εκλογές. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Χθες το μεσημέρι (Παρασκευή) ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβος κ. Στράτος Γεωργούλας κατήγγειλε με δελτίο τύπου σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ τις «ρουσφετολογικές» προσλήψεις διμηνητών στο Δήμο Λέσβου για την καθαριότητα. Η ανακοίνωση του Σ. Γεωργούλα αρχικά προκάλεσε απορίες αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε καμία προκήρυξη που να αφορά προσλήψεις διμηνητών. Μετά από μία ώρα περίπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου αναρτήθηκε προκήρυξη για πρόσληψη 70 διμηνητών στην καθαριότητα. Μάλιστα η προκήρυξη εστάλη και στα τοπικά ΜΜΕ! Λεπτομέρεια: η προκήρυξη δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και δεν αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Και δεν είναι μόνο αυτά τα ευτράπελα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άτομα που έχουν προσληφθεί πριν ακόμη υποβάλουν αίτηση για το δίμηνο.
Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφάνεια. Δεν έχουν καμία σχέση με το πολιτικό ήθος. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξασφαλίσουν ψήφους με τέτοια άθλια ρουσφέτια είναι γελασμένοι. Οι εποχές έχουν αλλάξει.
Στην απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κουνιαρέλλης δεν απαντάει στην ουσία αλλά αναφέρει γενικά ότι οι προσλήψεις γίνονται με κριτήρια ΑΣΕΠ και ότι ο Δήμος κατάφερε να αποφύγει τις εργολαβίες. Καλό θα είναι ο κ. Κουνιαρέλλης να  λύσει τις απορίες μας και να μην κρύβεται πίσω από γενικές απαντήσεις.
Επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου πρέπει να πάρει θέση και να ελέγξει την όλη διαδικασία. Καλό θα είναι επίσης και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι να μην σιωπούν… Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι διαφορετικό ας το δείξουμε από τώρα…
 

Μοιράσου το άρθρο!