Editorial

28/04/2014 - 06:12

Editorial - Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

yle="text-align: justify;">Δευτέρα 28 Απριλίου 2014
Ολοκληρώθηκε  χθες το βράδυ η υποβολή της δήλωσης κατάρτισης  των Συνδυασμών  στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014. Το Σάββατο 3 Μαΐου θα έχουμε την ανακήρυξη των Συνδυασμών και ουσιαστικά αρχίζει η τελευταία φάση της προεκλογικής  εκστρατείας.
Πολλά τα ονόματα, πολλοί οι υποψήφιοι. Άτυπη κόντρα για τον αριθμό των υποψηφίων ανάμεσα στους  συνδυασμούς.
Ωστόσο την παράσταση «έκλεψε» ο Σπύρος Γαληνός με την αποστολή εξώδικων σε δύο υποψηφίους του Φωτή Ξύδα. Μια ασυνήθιστή ενέργεια που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως κίνηση πανικού.  Το να αποστέλλεις «προληπτικά» εξώδικο τη στιγμή που ακόμη δεν έχουν κατατεθεί ονόματα υποψηφίων δεν είναι και η καλύτερη πολιτική κίνηση. Ακόμη και να δεχτούμε ότι ο Σπύρος Γαληνός έχει δίκιο και ότι αυτά τα δύο πρόσωπα έχουν «κώλυμα»  δεν μπορεί σε καμία περίπτωση  να πιστεύει κάποιος ότι τα εξώδικα μπορούν να επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με εξώδικα.
 Λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικόλας Κουρτζής αναφέρει: «Οργή, αγανάκτηση και αηδία που κομματικοδιαιτοι και κρατικοδίαιτοι τολμούν να απειλούν και να τρομοκρατούν "ενεργούς πολίτες" για τη συμμέτοχη τους σε εναν ανεξάρτητο συνδυασμό που δε μπορούν να ελέγξουν... Αύτη είναι η Ελληνική Δημοκρατία και η ελεύθερη βούληση εν ετη 2014.»  Θα πρέπει ο κ. Κουρτζής να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που τρομοκρατούν και από ποιο συνδυασμό προέρχονται.
Ελπίζουμε τώρα που ολοκληρώθηκε η κατάρτιση των ψηφοδελτίων να ακούσουμε πολιτικά επιχειρήματα, θέσεις και απόψεις. Ας μην ξοδέψουν οι υποψήφιοι το χρόνο τους στην ανακάλυψη «τρωτών» σημείων του αντιπάλου. Ευτυχώς (ή δυστυχώς) ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε. Και εμείς οι ψηφοφόροι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας επιλέξουμε τους πιο άξιους από κάθε συνδυασμό.
Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι είναι σε εξέλιξη η on line δημοσκόπηση του Lesvosnews.net για το Δήμο Λέσβου. Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ  μέχρι την Παρασκευή 03/05/2014
 

Μοιράσου το άρθρο!