Αθλητικά

06/09/2024 - 07:44

Πλατεία Μηλένας Κοντού στη Μυτιλήνη - «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζει ο Δήμος στην χάλκινη Ολυμπιονίκη

γράφει ο 

Γιάννης Παπουτσής/ertsports.gr

 

Η 19χρονη αθλήτρια έγραψε ιστορία στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία και στη κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, παρέα με τη Ζωή Φίτσιου, με τον Δήμο Μυτιλήνης να δίνει προς τιμήν της, το όνομα της σε πλατεία της πόλης.

Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση στον τελικό της κωπηλασίας του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και παρότι στα πρώτα μέτρα της κούρσας βρέθηκαν πίσω, εν τέλει στα τελευταίο 200άρι έκαναν την “αντεπίθεση” τους και κατάφεραν να πάρουν εκείνες την τρίτη θέση από τις Νεοζηλανδές, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 6:49.28.

Η ιδιαίτερη πατρίδα της Μηλένας, η Μυτιλήνη, πανηγύρισε τη τεράστια επιτυχία της νεαρής αθλήτριας. Ο Δήμος Μυτιλήνης αποφάσισε ομόφωνα, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (02/09), την προς τιμήν της ονοματοδοσία πλατείας της πόλης. Πρόκειται για πλατεία η οποία βρίσκεται δίπλα από την Μαρίνα της Μυτιλήνης, αλλά και από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στον οποίον ανήκει η 19χρονη Ολυμπιονίκης και ξεκίνησε τα πρώτα της… βήματα στην κωπηλασία.

Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί “πόλο έλξης” για μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών με πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να παίζουν και αθλούνται εκεί, μέχρι αργά το βράδυ.

 

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μυτιλήνης προς τιμήν της χάλκινης Ολυμπιονίκη, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο της πόλης τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το απόγευμα, κατά την άφιξη της Μηλένας Κοντού, της συναθλήτριας της Ζωής Φίτσιου, αλλά και του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε στο νησί.

Η Μηλένα Κοντού μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου αυτή τη φορά, κατέκτησαν back-to-back το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στον Καναδά πριν από λίγες ημέρες με χρόνο 6:44.63, πανηγυρίζοντας ακόμη μία σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά κουπιά.

Το δίδυμο Κοντού – Αναστασιάδου δεν σταματά όμως εκεί, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7-8/09) θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 στην κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών που θα διεξαχθεί στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας και ευχή όλων είναι να επιστρέψουν στην χώρα μας με ακόμη ένα μετάλλιο στο στήθος.

΄

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης για την υποδοχή και την τιμητική εκδήλωση των Ολυμπιονικών:

«Την Χάλκινη Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι Μηλένα Κοντού, καθώς επίσης και την συναθλήτριά της Ζωή Φίτσιου και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας της χώρας μας Gianni Postiglione θα υποδεχθεί ο Δήμος Μυτιλήνης σε τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο μεταξύ του Δημοτικού Θεάτρου και του Παλαιού Δημαρχείου στην προκυμαία της Μυτιλήνης με ώρα προσέλευσης στις 18:30, λίγο πριν την εκτιμώμενη ώρα άφιξης των δύο Ολυμπιονικών και του προπονητή τους».

Η δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτη Χριστόφα:

«Η Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου είναι ημέρα γιορτής για την πόλη της Μυτιλήνης, καθώς θα υποδεχθεί την Ολυμπιονίκη της Μηλένα Κοντού, όπως και την αθλήτρια Ζωή Φίτσιου, που μαζί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και τον ομοσπονδιακό προπονητή τους. Είναι μια γιορτή με μουσική και κάποιες μικρές εκπλήξεις στην οποία καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, να παραστούν, ώστε όλες και όλοι μαζί να καλωσορίσουμε τα κορίτσια που μας έκαναν υπερήφανους!».

 

πηγη:

ertsports.gr 

Μοιράσου το άρθρο!