Αθλητικά

16/07/2024 - 12:39

Νυχτερινός αγώνας- γιορτή του αθλητισμού στην πόλη της Μυτιλήνης

Έγινε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 13 Ιουλίου ο 2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Μυτιλήνης με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, τον Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης και τον Δήμο Μυτιλήνης και την τεχνική υποστήριξη του Lesvos Ride. Έγιναν 2 αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 9.00 το βράδυ με 200 συμμετοχές, ενώ προηγήθηκε ο παιδικός αγώνας 1 km μέσα στον πεζόδρομο με 40 συμμετοχές παιδιών. Η διαδρομή των αγώνων των 5 και 10 km ήταν στον ιστό της πόλης της Μυτιλήνης ξεκινώντας από τα Τσαμάκια, συνεχίζοντας περιμετρικά του κάστρου, στον παραλιακό δρόμο της Επάνω Σκάλας, στην κεντρική αγορά και επιστρέφοντας στα Τσαμάκια περιμετρικά της προκυμαίας. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διέσχιζε πεζόδρομους με στόχο την ελάχιστη δυνατή όχληση της κυκλοφορίας της πόλης. Μετά το τέλος των αγώνων έγιναν οι απονομές των επάθλων στους νικητές και νικήτριες σε πάρτι στην πλαζ στα Τσαμάκια. Ο Νυχτερινός αγώνας ήταν μία γιορτή του αθλητισμού για όλους, ανεξάρτητα ηλικίας, φυσικής κατάστασης ή εθνικότητας και ευχή όλων είναι να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

- Τους συνδιοργανωτές Δήμο Μυτιλήνης και Όμιλο Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης, καθώς και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθη ο αγώνας.

- Το προσωπικό και την διοίκηση του Τμήματος Τροχαίας και Λιμενικής Τροχαίας Μυτιλήνης για την εποικοδομητική συνεργασία πριν τον αγώνα στη χάραξη της διαδρομής και για την διαχείριση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

- Τους υποστηρικτές κάθε προσπάθειάς μας Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Επιμελητήριο Λέσβου.

- Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

- Την  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Λέσβου, το Χαμόγελο του παιδιού-Ασθενοφόρο, τον γιατρό Παύλο Αμπατζή του ομώνυμου Ακτινολογικού Υπερηχοτομογραφικού Εργαστηρίου για την ιατρική κάλυψη του αγώνα.

- Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Μυτιλήνης, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου, τον Πεζοπορικό Σύλλογο Ορειάς και τους εθελοντές μας για την καθοδήγηση και υποστήριξη των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Επόμενη εκδήλωση των Lesvos Runners είναι η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2024 το διήμερο 14-15 Σεπτέμβρη, που απευθύνεται σε όλους και πέρα από αθλητική εκδήλωση στοχεύει στην προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, του πολιτισμού και της ιστορίας της Λέσβου, νησιού-γεωπάρκου της UNESCO. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού Μυτιλήνης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Μοιράσου το άρθρο!