Αθλητικά

29/09/2024 - 17:44

Νικητής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Σπάρταθλον ο Φώτης Ζησιμόπουλος

Είναι απλά τεράστιος

Συγκίνηση, αποθέωση, πανηγυρισμοί από εκατοντάδες Σπαρτιάτες λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα σήμερα Κυριακή 29/9 , στον τερματισμό του Σπάρταθλον 2024, όπου ο δρομέας Φώτης Ζησιμόπουλος, έγραψε ιστορία.

Κατάφερε με χρόνο ρεκόρ (τον δεύτερο καλύτερο στην ιστορία του αγώνα) να τερματίσει πρώτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε έναν από τους πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως με εξίσου τεράστιο ιστορικό υπόβαθρο. Κάτι που κάνεις άλλος δεν έχει καταφέρει από το 1983 μέχρι σήμερα.

Ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για να διανύσει τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής, από την Αθήνα ως τη Σπάρτη, ήταν 20:18:43.

Πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μετά την πρώτη που κατέκτησε ο ίδιος στην περσινή διοργάνωση, δηλαδή τις 19 ώρες και 55 λεπτά.

Ο Ζησιμόπουλος φέτος, έγραψε και ένα ακόμα ρεκόρ στην ιστορία του «Σπάρταθλον», σημειώνοντας 4 συνεχόμενες νίκες από το 2021 μέχρι και το 2024.

Από νωρίς ο υπερμαθαρωνοδρόμος της ΓΕΑ , που κατέχει και το ρεκόρ της διαδρομής με 19:55:09, είχε καταφέρει να ηγείται του αγώνα και με το πέρασμα των ωρών, αύξανε διαρκώς τη διαφορά του από τους αθλητές που τον ακολουθούσαν και ειδικότερα τους Tamas Bodis και Andres Martinez Roman Fernando που βρέθηκαν περίπου 25 χλμ πίσω από τον Αγρινιώτη δρομέα.

Mε τον τερματισμό του, μετά από συνολικά 246 χιλιόμετρα, κατάφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην ιστορία του Σπάρταθλον. Μέτα τις σύντομες δηλώσεις του, έγινε η απονομή από τον δήμαρχο Σπάρτης και τον πρόεδρο του Συλλόγου «Σπάρταθλον». Ο Φώτης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ευχαρίστησε τον κόσμο της Σπάρτης.

Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τα πρώτα του βήματα στο τρέξιμο πριν μερικά χρόνια στα βουνά της Αγιάσου, όπου υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία, έτρεξε σε πολλούς τοπικούς αγώνες και έκανε πολλούς φίλους στο νησί με τους οποίους διατηρεί στενή επαφή. Για τις μεγάλες επιτυχίες του και την σχέση του Φώτη με το νησί, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου του απένειμε προ διετίας τον τίτλο του επίτιμου μέλους και καταβάλει προσπάθεια να τον φέρει το συντομότερο στο νησί για να τον τιμήσει για τις τελευταίες του επιτυχίες.

Συγκίνηση επίσης προκάλεσε η παρουσία της συζύγου του και των δυο γιων του, στον τερματισμό.

Μοιράσου το άρθρο!