Αθλητικά

18/08/2024 - 22:02

Mε 61 σκάφη αλλά και με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος ανοίγει πανιά η Aegean Regatta 2024

Ένα ακόμη πανέμορφο ταξίδι στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ξεκινά η Αegean Regatta το πρωϊ της Δευτέρας 19 Αυγούστου, από το μοναδικό νησί της Καλύμνου με τα σκάφη να βάζουν πλώρη για τη Νίσυρο, πρώτο σταθμό του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα για το 2024.

Tην έναρξη της Ρεγκάτας του Αιγαίου θα Κηρύξει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας.

Ο υφυπουργός θα κηρύξει την Δευτέρα, 19 Αυγούστου, στις 11.00, την έναρξη των αγώνων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Με την ευκαιρία της έναρξης της Aegean Regatta 2024, ο κ. Κουτουλάκης έστειλε το εξής μήνυμα στους συμμετέχοντες για το σεβασμό στο περιβάλλον, τονίζοντας το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης:

«Η Aegean Regatta είναι για όλους μας κάτι περισσότερο από μια αμιγώς ναυταθλητική εκδήλωση. Είναι μια ευκαιρία να προωθήσουμε τις αξίες της αειφορίας και του σεβασμού προς το περιβάλλον, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της ιστιοπλοΐας και εγγενές χαρακτηριστικό όσων αγαπάμε τη θάλασσα και τα νησιά μας. Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να συμβάλετε στο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, υιοθετώντας υπεύθυνες πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων και φυσικών πόρων.

Στα νησιά-σταθμούς της φετινής διοργάνωσης, από την Κάλυμνο, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και τη Ρόδο, το μήνυμα που μας καλούν να ενστερνιστούμε δια τους παραδείγματος μας, είναι ότι ο σεβασμός στην ισορροπία περιβάλλοντος και αθλητισμού είναι ζητούμενο. Τα νησιά του Αιγαίου μας, αλλά και ιδιαίτερα της πανέμορφης Δωδεκανήσου, έχουν να διηγηθούν τη δική τους ιστορία για πρωτοπορία και επίτευγμα στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και καλούμαστε να συμμορφωθούμε με αυτή.

 Συγκεκριμένα:

 • Διαχείριση Απορριμμάτων: Στο νησί της Τήλου, ο Δήμος έχει εφαρμόσει το       πρωτοποριακό πρόγραμμα "Just Go Zero Tilos", με στόχο την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων. Τα πληρώματα που θα αφήσουν απορρίμματα στο νησί πρέπει να τα διαχωρίσουν σε τουλάχιστον τρία ρεύματα: ανακυκλώσιμα, οργανικά και μη ανακυκλώσιμα. Παρακαλούμε να τηρήσετε αυστηρά αυτόν τον διαχωρισμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την αισθητική του νησιού.

• Ορθολογική Διαχείριση Νερού: Η επάρκεια και η ποιότητα του νερού στα νησιά του Αιγαίου είναι κρίσιμες. Καλείστε να χρησιμοποιείτε το νερό με μέτρο, αποφεύγοντας τη σπατάλη, και να ενημερώνετε τα πληρώματά σας σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των υδάτινων πόρων.

 

 Η φροντίδα του περιβάλλοντος είναι μια κοινή ευθύνη όλων μας, και η συμβολή σας είναι κρίσιμη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. Η Aegean Regatta 2024 δεν είναι μόνο ένας αγώνας, αλλά και μια ευκαιρία να δείξουμε πως η αγάπη μας για τη θάλασσα και το περιβάλλον μπορεί να συνδυαστεί με τη δράση και την ευθύνη.»

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta

Δευτέρα 19 Αυγούστου 11.00: 1η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος

Τρίτη 20 Αυγούστου: Ελεύθερη μέρα στη Νίσυρο 

21:00 Απονομή Επάθλων 1ης Ιστιοδρομίας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 11.00: 2η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Τήλος

21.00 Απονομή επάθλων 2ης Ιστιοδρομίας

Πέμπτη 22 Αυγούστου 11.00: 3η Ιστιοδρομία: Τήλος – Χάλκη

21.00 Απονομή επάθλων 3ης Ιστιοσδρομίας

Παρασκευή 23 Αυγούστου 11.00: 4η Ιστιοδρομία: Χάλκη – Ρόδος

Σάββατο 24 Αυγούστου 11.00: Παράκτιες ιστιοδρομίες στη Ρόδο

21.00Απονομές επάθλων-Τελετή Λήξης.

 

Συνδιοργανωτές της Aegean Regatta 2024 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, η Προοδευτική Εκπολιτιστική Κοινωνική Ένωση Βροντάδου (Π.Ε.Κ.Ε.Β.), ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Σάμου, με συντονιστή όμιλο τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ 3, η EΡΤ Νοτίου Αιγαίου και το περιοδικό ON DECK.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.aegeanregatta.gr

www.facebook.com/Aegean.Regatta

www.instagram.com/aegeanregatta

Μοιράσου το άρθρο!