Αθλητικά

30/09/2024 - 06:51

Κώστας Κεντέρης: “Ενισχύσαμε την εικόνα μας και φέραμε κοντά μας νέα παιδιά”

Η γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιείται σήμερα στο Grand Hyatt με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 242 σωματεία της δύναμης της Ομοσπονδίας, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου.

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών και παρουσίασε τις καινοτομίες, που έκανε η Ομοσπονδία τα τελευταία 3,5 χρόνια και πέτυχε την αναβάθμιση του χορηγικού προγράμματος και την εξωστρέφεια σε όλα τα επίπεδα. Ο κ. Κεντέρης αναφέρθηκε και στη σημασία που δόθηκε στην προβολή της εικόνας της Ομοσπονδίας προς την κοινωνία μέσα από την οποία ο ΣΕΓΑΣ έφερε κοντά του, όχι μόνο νέους χορηγούς, αλλά εκατοντάδες νέους αθλητές και αθλήτριες.

“Αλλάξαμε τον χορηγικό φάκελο. Μέσα σε 55 σελίδες αποτυπώσαμε τη σπουδαιότητα του ΣΕΓΑΣ και το λόγο για τον οποίο οι εταιρείες έπρεπε να τον εμπιστευτούν. Στόχος μας ήταν η αναδημιουργία της οπτικής ταυτότητας και της επικοινωνίας. Στον Μαραθώνιο Αθήνας όλα σχεδιάζονται και διοργανώνονται από την Ομοσπονδία και το προσωπικό της. Στο Run Greece έγινε αλλαγή της οπτικής ταυτότητας και προστέθηκαν νέες πόλεις. Φέτος δόθηκαν στους αθλητές και αθλήτριες νέα μετάλλια και διπλώματα στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, επίσης σχεδιάστηκε νέο βάθρο. Ο ΣΕΓΑΣ έδειξε την εξωστρέφεια του μέσω social media και βρίσκεται στην τρίτη θέση των Ομοσπονδιών μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα. Πρώτη φορά είχαμε ονομαστικό χορηγό και επιπλέον χρήματα στα ταμεία της ομοσπονδίας. Ανανεώσαμε την επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, αλλά και του μαραθωνίου, η οποία μάλιστα έχει 1εκ. μοναδικούς χρήστες, 60% περισσότερους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που θέλαμε εξαρχής ήταν να ενισχύσουμε την εικόνα, να προσελκύσουμε παιδιά και να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας. Επίσης ο ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη Ομοσπονδία σε συνεργασία με Δήμους, περιφέρειες και Πανεπιστήμια και εξασφαλίσαμε επιπλέον πόρους. Πλέον δεν υπάρχει καμία προμήθεια σε μεσάζοντες. Τα έσοδα από τις χορηγίες μοιράζονται σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και σωματεία. Ευχαριστώ όλους εσάς στα σωματεία για την ευκαιρία που μου δώσατε πριν 2,5 χρόνια, την πρόεδρο που με εμπιστεύτηκε σε αυτό το δύσκολο κομμάτι. Σοφία ευχαριστώ για την ευκαιρία. Ευχαριστώ κάθε άτομο που συνεργαστήκαμε για το έργο, έχετε τον απεριόριστο σεβασμό μου. Θέλω να αφιερώσω την προσπάθεια μου σε δύο ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, τον Βασίλη Σεβαστή, που με έβαλε στο διοικητικό κομμάτι και τον Σωκράτη Γκιόλια”, είπε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

 

Ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε από την αρχή της θητείας για την εξομάλυνση των οικονομικών και στο πλεόνασμα που πέτυχε η διοίκηση στο τέλος της θητείας της.
Το μέλος της διοίκησης Κώστας Τριαντάφυλλος παρουσίασε τον κανονισμό δεοντολογίας και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης.

“Είμαι ικανοποιημένος με όσα πετύχαμε παρά την κατάσταση που βρήκαμε. Δεν κριτικάρουμε κανέναν από το παρελθόν. Οι εσωτερικές διαφωνίες και οι αντιπαλότητες δεν οδήγησαν και δεν οδηγούν πουθενά. Είμαστε όλοι εδώ να στηρίξουμε τους αθλητές μας και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για το παρόν και το μέλλον”, είπε ο κ. Γιατρουδάκης.

 

Μοιράσου το άρθρο!