Αθλητικά

30/09/2013 - 21:56

Καλλονή - Ατρόμητος 0-1

trong>Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 62ο λεπτό χάρισε στον Ατρόμητο τη νίκη επί της Καλλονής με 1-0 στο σχεδόν άδειο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, εξάλλου, είχε δύο δοκάρια.

Tόσο εύκολη νίκη για τον Ατρόμητο στο ματς με την Καλλονή, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας του Περιστερίου δεν την περίμενε. Το τελικό 0-1 δεν λέει σε καμία περίπτωση την όλη αλήθεια για το παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
Τόσο εύκολη νίκη για τον Ατρόμητο στο ματς με την Καλλονή, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας του Περιστερίου δεν την περίμενε. Το τελικό 0-1 δεν λέει σε καμία περίπτωση την όλη αλήθεια για το παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Και αυτό συνέβη κυρίως γιατί... φοβόταν ο Γιάννης το θεριό, αλλά το θεριό δεν φοβόταν τον Γιάννη. Όπου Γιάννης, βάλτε τον Μαντζουράκη και όπου θεριό τον Ατρόμητο. Στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ δεν βρισκόμασταν πριν την έναρξη του ματς, αλλά δεν μπορεί οι παίκτες της Καλλονής να πήραν από μόνοι τους την απόφαση να παίξουν τόσο αμυντικά και να φοβηθούν τους Περιστεριώτες.
 
Γιατί αυτή ακριβώς ήταν η εικόνα του αγώνα για κάτι παραπάνω από 60 λεπτά. Μέχρι στη στιγμή, δηλαδή, που ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ως τότε, η Καλλονή μετά βίας περνούσε τη σέντρα, οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και σαν να μην έφτανε αυτό ο Γιάννης Μαντζουράκης προτίμησε λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους να βγάλει έναν δημιουργικό μεσοεπιθετικό όπως ο Χουανλού και να βάλει στη θέση του έναν κεντρικό αμυντικό, τον Γκάσιτς!

Όταν κατάλαβε το λάθος του και οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» ήταν πλέον αργά...
 
Ήταν... ωραίος, έγινε μοιραίος

Η τραγική ειρωνεία για τους Μυτιληνιούς είναι ότι τους «κρέμασε» τελικά, ο καλύτερός τους παίκτης στο παιχνίδι. Ο λόγος για τον Γιάννη Σιδεράκη, ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε πραγματοποιήσει ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις.

Στο 2’ πήρε τη... μπουκιά απ’ το στόμα του Ούμπιντες που έβγαινε απέναντί του, στο 11’ βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα σε φάουλ ίδιου παίκτη και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ, στο 13’ απέκρουσε σουτ του Καραγκούνη, ενώ στο 34’ νίκησε σε τετ α τετ τον Παπαδόπουλο. Και αφού στο 40’ είδε τον «Παπ» να αστοχεί από καλή θέση και στο 42’ τον Ταυλαρίδη να κάνει «τσαφ» εξ’ επαφής, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο σε φάουλ του Ιγκλέσιας που σταμάτησε στο δοκάρι στο 49’, ο Μαντζουράκης θέλησε να διαφυλάξει ακόμα περισσότερο τα μετόπισθεν με την αλλαγή Γκάσιτς - Χουανλού στο 57’, αλλά λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 60’ ήρθε η... θεία δίκη.

Ο... ωραίος μέχρι εκείνο το σημείο Σιδεράκης έγινε μοιραίος, καθώς σε μια μπαλιά του Παπαδόπουλου έκανε ένα τραγικό λάθος προσπαθώντας να κρατήσει τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου και την... σέρβιρε στον Ιγκλέσιας. Στη συνέχεια της φάσης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Αργεντίνο, ο Κάκος υπέδειξε σωστά το πέναλτι και ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.


Διαιτητής: Κάκος.

Κίτρινες: Λεάντρο, Ταυλαρίδης, Ούμπιντες, Σιδεράκης, Περόνε, Χωριανόπουλος.

Καλλονή: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Αναστασιάδης(71' Σιλιγαρδάκης), Ποντάνι, Μαρσέλο, Φαρία(71' Περόνε), Μανούσος, Λεοζίνιο, Καζάκης, Χουανλού(57' Γκάσιτς).

Ατρόμητος: Τζενάμο, Φυτανίδης(38' Νάστος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγγλέσιας, Δημούτσος(67' Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Καραγκούνης(79' Γεωργίου), Παπαδόπουλος.

 

a-sport.gr

Μοιράσου το άρθρο!