Αθλητικά

13/08/2024 - 14:15

Έτρεξαν σε Γαβαθά, Βατερά και Σκουτάρο

Πλούσιο ήταν από πλευράς δρομικών εκδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Αυγούστου με μεγάλη συμμετοχή και διακρίσεις μελών του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners.

Στην περιοχή Άντισσας-Γαβαθά έγινε το απόγευμα του Σαββάτου ο 14ος Γαβαθώνιος δρόμος σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Αντισσαίων της Αθήνας ‘Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος’ και του Ορφέα Άντισσας, με τον ευρηματικό τίτλο ‘Πλαλώ τσι Ξιπατώθκα’ και 197 συμμετοχές, ενηλίκων και παιδιών. Η διαδρομή μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων ήταν κατηφορική από το Ηρώον Άντισσας στον δρόμο προς Γαβαθά και συνέχιζε μέσα στον κάμπο με τερματισμό στο Γαβαθά. Οι Lesvos Runners υποστήριξαν την εκδήλωση συμμετέχοντας με μεγάλο αριθμό μελών και καταλαμβάνοντας τις περισσότερες θέσεις στο βάθρο των νικητών και νικητριών.

Στα Βατερά έγιναν επίσης το απόγευμα του Σαββάτου, οι αγώνες δρόμου ‘Σαν τα Βατερά Δεν Έχει’ από το σωματείο ‘Εν Γνώσει’. Περιλάμβαναν αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων και παιδικό μέσα στον κάμπο των Βατερών. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και εκτός των Λέσβιων δρομέων συμμετείχαν δρομείς από τη γειτονική Χίο με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

Την ίδια μέρα, Σάββατο, έγινε ο αγώνας δρόμου ‘Αναξοδρομία 2024’ σε διαδρομή 4,6 χιλιομέτρων από Σκουτάρο προς Άναξο, ενώ την Κυριακή έγιναν οι αγώνες ‘Καραβαγγέλεια 2024’ στη Στύψη σε διαδρομή ενηλίκων 6,5 χιλιομέτρων. Και στους δύο αγώνες συμμετείχαν και διακρίθηκαν μέλη των Lesvos Runners.

Αν και η διοργάνωση τοπικών αγώνων αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την προώθηση της ιδέας της άσκησης και ειδικά του τρεξίματος για υγεία, ευγενή άμιλλα και ψυχική ευεξία, είναι επίσης κρίσιμη η καλύτερη δυνατή συνεννόηση μεταξύ των διοργανωτών ώστε οι αγώνες να μην συμπίπτουν. Το όφελος θα είναι μεγάλο τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τους διοργανωτές που θα εξασφαλίσουν ευρεία συμμετοχή που είναι και το μεγάλο ζητούμενο σε τοπικούς λαϊκούς αγώνες δρόμου. Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου έχει καταβάλει και θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες προς την κατεύθυνση αυτή και εκπροσωπώντας πλέον ένα μεγάλο αριθμό αθλητών του νησιού, καλεί τους τοπικούς φορείς στην έγκαιρη και καλύτερη δυνατή συνεννόηση για τον βέλτιστο προγραμματισμό σχετικών εκδηλώσεων.

 

Μοιράσου το άρθρο!