Αθλητικά

09/09/2024 - 21:56

Βίντεο: Λαμπρή υποδοχή σε Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στην Μυτιλήνη

Οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στην Κωπηλασία, Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα  στην  εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο Δήμος Μυτιλήνης.

Οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, Μηλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου, πραγματοποιούν επίσκεψη στην Μυτιλήνη.

Η ιδιαίτερη πατρίδα της Μηλένας, η Μυτιλήνη, πανηγύρισε την επιτυχία της νεαρής αθλήτριας και Δήμος Μυτιλήνης αποφάσισε, η πλατεία, η οποία βρίσκεται δίπλα από την μαρίνα Μυτιλήνης και κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης στον οποίο ανήκει η 19χρονη Ολυμπιονίκης, να πάρει το όνομα της Μηλένας Κοντού. Πρόκειται για πλατεία η οποία βρίσκεται δίπλα από την Μαρίνα της Μυτιλήνης, αλλά και από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στον οποίον ανήκει η 19χρονη Ολυμπιονίκης και ξεκίνησε τα πρώτα της… βήματα στην κωπηλασία., Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μυτιλήνης προς τιμήν της χάλκινης Ολυμπιονίκη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κέντρο της πόλης κατά την άφιξη των Ολυμπινικών και του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Τζιάνι Ποστιλιόνε.

Παρουσία πλήθους κόσμου η Μυτιλήνη υποδέχθηκε την Μηλένα Κοντού, και την Ζωή Φίτσιου, όπως και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας της χώρας μας Γιάννι Ποστιλιόνε για την μεγάλη τους επιτυχία στην κωπηλασία και στη κατηγορία του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών.

Mάλιστα οι δύο αθλήτριες και ο προπονητής τους έφτασαν στο σημείο της εκδήλωσης με πλοιάριο του Λιμενικού Σώματος.

Δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών Μηλένας Κοντού και Ζωής Φίτσιου:

«Χθες ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για τον τόπο μας, για τη Μυτιλήνη, καθώς υποδεχθήκαμε εδώ την Ολυμπιονίκη μας αθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και ενώ έχει «προλάβει» ήδη να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας, επίσης, γιατί μαζί με εκείνη υποδεχθήκαμε την Ολυμπιονίκη, συναθλήτριά της Ζωή Φίτσιου, όπως και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κ. Τζιάνι Ποστιλιόνε, που τους συνόδευε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Βράμπας.

Ως αναγνώριση των αθλητικών διακρίσεων της Μηλένας σε διεθνές επίπεδο, με κορυφαία όλων το Ολυμπιακό Μετάλλιο της απονείμαμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης, όπως απονείμαμε τιμητικά βραβεία και στη Ζωή και στον κ. Ποστιλιόνε.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα για τη συμβολή και συμμετοχή τους στην υποδοχή των Ολυμπιονικών μας, την συντοπίτισσά μας Κατερίνα Γκαγκάκη για την παρουσίαση και φυσικά την συντοπίτισσά μας, επίσης Ολυμπιονίκη το 2000 και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, Κλέλια Πανταζή που ήρθε στη Μυτιλήνη για να συμμετάσχει στην εκδήλωση, που διοργανώσαμε προς τιμήν των αθλητριών.

Όπως ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τους εκπροσώπους φορέων και τα μέλη του του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο το πλήθος κόσμου, μικρούς και μεγάλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και όλες και όλοι μαζί ζήσαμε αυτή την πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά.

Μηλένα και Ζωή, Ζωή και Μηλένα, σας συγχαίρουμε για ακόμη μία φορά και ευχόμαστε από καρδιάς να είστε υγιείς και να πετύχετε ακόμη περισσότερες διακρίσεις και κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο που έχετε στη ζωή σας».

δείτε φωτο και βιντεο

φ

 

φ

δ

 

φ

 

φωτο βιντεο  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ 

Μοιράσου το άρθρο!